Στον Περισσό είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και δεν το κρύβουν. Με μήνυμά της προς τον λαό, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στο πλευρό του στην εκλογική αναμέτρηση και όσους ψήφισαν το κόμμα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ηγεσίας του ΚΚΕ, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι αποτέλεσμα μόνο του τελευταίου μήνα της καθαρής προεκλογικής περιόδου, αλλά της έντονης ιδεολογικής, πολιτικής, οργανωτικής δουλειάς όλου του κόμματος και της ΚΝΕ «για την ιδεολογική θωράκιση των γραμμών μας, του περίγυρου ευρύτερα, που προηγήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει πως παρά τις απώλειες του 2012, το σταθερό μέτωπο αντιπαράθεσης που είχε με τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε σημαντικά στο αποτέλεσμα. Τέλος, αναφέρει: «Η κυβερνητική εναλλαγή και η ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά πολιτική αλλαγή υπέρ του λαού». Και πού να δουν στον Περισσό τα συγχαρητήρια του ΣΕΒ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.