Αν δεν υπήρχε στην επικαιρότητα η υπόθεση Χαϊκάλη, σίγουρα η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τη ροζ περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου θα κέρδιζε μεγάλο κομμάτι δημοσιότητας. Ο εν αναμονή πρωθυπουργός της χώρας τα είπε με την εκλεγμένη μικρή πρωθυπουργό της Αττικής.

Η Δούρου υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη τον Τσίπρα που συνοδευόταν από τον διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά και τον υπεύθυνο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Πουλάκη.

Αλλωστε και με τους τρεις έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις. Με τον πρόεδρο και το alter ego του είναι στο κόμμα από νεολαίοι, ενώ με τον Πουλάκη ταυτίζονται ιδεολογικά εδώ και χρόνια.

Προτού αρχίσουν τη συζήτηση τους προσέφερε καφέ, κουλούρια, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, τα οποία οι καλεσμένοι της δέχθηκαν με μεγάλη χαρά, άλλωστε η συνάντηση έγινε νωρίς το πρωί.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως τα μελομακάρονα τα έφτιαξε η μητέρα της περιφερειάρχου, με όλες μου τις πηγές να αναφέρουν ότι είναι εξαιρετική μαγείρισσα.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως παρότι μιλούσαν στον ενικό, χρησιμοποιούσαν και οι δύο τις θεσμικές προσφωνήσεις, πρόεδρε και περιφερειάρχη.

Απ’ ό,τι μαθαίνω, η σύσκεψη δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε το προηγούμενο διάστημα η Δούρου με αρχηγούς κομμάτων, αλλά τη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οπως σας είπα από χθες, αφορμή ήταν η προώθηση ουσιαστικά του προγράμματος της περιφέρειας «Ρεύμα για όλους», αλλά και οι αντίστοιχες εξαγγελίες που έχει κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Τσίπρας ενημερώθηκε και για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας στο θέμα των σκουπιδιών. Σε κάνα χρόνο θα ξέρουμε αν ενημερώθηκε σωστά…

Βουτάει στο Ποτάμι;

Στη Σεβαστουπόλεως επικρατεί προεκλογικός πυρετός. Στην εξόρμηση αυτού του Σαββατοκύριακου παίρνουν μέρος οκτώ στελέχη, όλοι σχεδόν στενοί συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, και οι περισσότεροι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές.

Ολοι πλην ενός, του Αντώνη Καφετζόπουλου, ο οποίος θα μιλήσει το Σάββατο στην Ελευσίνα προσπαθώντας να απαντήσει στο ερώτημα που έχει θέσει η συγκεκριμένη ποταμική καμπάνια: «Υπάρχει λύση;».

Ο Καφετζόπουλος είναι βέβαια μέλος της Επιτροπής Διαλόγου και δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα, αλλά λέτε να πήρε την απόφαση να «βουτήξει» για τα καλά στο Ποτάμι;

Ειδικού σκοπού

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκτός από γιατρός, είναι πλέον και συγγραφέας. Εγραψε βιβλίο με τίτλο «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αναπνευστική Ανεπάρκεια και Μηχανική Αναπνοή».

Προχθές ήταν καλεσμένος στο πρωινό ενημερωτικό του Μega και χάρισε από ένα αντίτυπο στους παρουσιαστές.

Τότε στο στούντιο ένας από τους τεχνικούς είπε: «Συμφωνούμε όλοι πως χρειαζόμαστε μονάδα εντατικής θεραπείας», με τον Γρηγοράκο να απαντάει: «Ως πνευμονολόγος – εντατικολόγος σου λέω πως με ειδικού σκοπού θεραπεία θα βγούμε από την εντατική καλύτεροι απ’ ό,τι μπήκαμε».

Οι γιατροί ξέρουν καλύτερα από θεραπείες, αλλά αυτό το «ειδικού σκοπού» του Γρηγοράκου την πρόταση άλλου μου θύμισε…

Να σας πω, με την ευκαιρία, πως στην παρουσίαση του βιβλίου, που θα γίνει τη Δευτέρα στην Παλαιά Βουλή, θα υπάρχει διακομματική παρουσία γιατρών, καθώς θα παραστούν ο Νικήτας Κακλαμάνης και η Μαριέττα Γιαννάκου από τη ΝΔ, η Ολγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Κρεμαστινός από το ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Πανούσης (ο μόνος μη γιατρός του πάνελ) από τη ΔΗΜΑΡ.