Παρά την ισχνή δημοσκοπική της παρουσία, η ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται να το παρατάει. Αναζητάει συμμαχίες στα κεντροαριστερά της, άρα στα αριστερά, μακριά δηλαδή από Ποτάμι και Δημοκρατική Παράταξη.

Στην πορεία αυτή, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο φλερτάρει πλέον ανοιχτά, αναζητά και άλλους συνοδοιπόρους. Ποιοι θα μπορούσε να είναι αυτοί; Γιατί όχι οι Οικολόγοι Πράσινοι, με τους οποίους στην Αγίου Κωνσταντίνου εκτιμούν ότι μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος. Γι’ αυτό και υπήρξε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο φορέων. Από τη μεριά της ΔΗΜΑΡ συμμετείχαν ο γραμματέας της ΚΕ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Στέφανος Μανίκας, ενώ από πλευράς των Οικολόγων Πράσινων ο συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιάννης Τσιρώνης και η συνεκπρόσωπος Τύπου Χριστίνα Ευθυμιάτου.

Εμαθα ότι η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και πως συμφώνησαν στην ανάγκη να διαμορφωθεί μια εναλλακτική, προοδευτική, πρόταση διακυβέρνησης. Γι’ αυτό και οι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων συμφώνησαν να τα ξαναπούν, στη βάση πλέον αναζήτησης προγραμματικών συγκλίσεων. Επειδή εμένα η μύτη μου δεν με γελά, μυρίζομαι και άλλη συνάντηση την επόμενη φορά. Αυτή ανάμεσα στον Θανάση Θεοχαρόπουλο και στον Δημήτρη Βίτσα. Λέτε να μεγαλώσει η παρέα;

Ζητούνται υποψήφιοι βουλευτές

Το βανάκι του Ποταμιού ξαναβγαίνει στον δρόμο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι συνεργάτες του ταξιδεύουν αύριο για Πάτρα. Θα πάνε, μαθαίνω, από την παλιά εθνική οδό. Οχι για να αποφύγουν τα διόδια αλλά για να κάνουν όσο πιο πολλές στάσεις μπορούν προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια.

Το πρόγραμμά τους έχει και μια πιο μεγάλη στάση στο Αίγιο για μια μίνι συζήτηση με φίλους του κόμματος. Την Κυριακή το μεσημέρι ο επικεφαλής θα μιλήσει στον πολυχώρο Ιντεάλ στην Πάτρα. Θα προσπαθήσει, όπως ενημερώθηκα αρμοδίως, να απαντήσει στο ερώτημα «τι βουλευτές έχει ανάγκη η χώρα;». Αυτή τη φορά λοιπόν θα έχει συγκεκριμένη ατζέντα και αυτό γιατί ήδη έχουν ξεκινήσει οι εξορμήσεις ανά την επικράτεια για να βρεθούν οι υποψήφιοι εθνοπατέρες του Ποταμιού.