Κάπως σαν τρόικα της Δημοκρατικής Παράταξης κινούνται οι Παντελής Καψής, Νίκος Μπίστης και Κυριάκος Πιερρακάκης, και οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές με την Ελιά τον περασμένο Μάιο.

Στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου για τη Δημοκρατική Παράταξη τα τρία στελέχη ζήτησαν να σχηματιστεί ένα πενταμελές Συντονιστικό που θα αναλάβει και τη διεύρυνση της Παράταξης –για παράδειγμα, τις συζητήσεις με τους ΜΕΤΑρρυθμιστές και τη ΔΗΜΑΡ.

Ο Πιερρακάκης μάλιστα πιστεύει ότι αυτό το άτυπο όργανο μπορεί να ασχοληθεί και με θέματα όπως η διερεύνηση της δυνατότητας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Σωστά! Μόνο με την τρόικα των δανειστών να μην ασχοληθεί…

Κάστινγκ υποψηφίων

Στο Ποτάμι, μαθαίνω, το νούμερο ένα πρότζεκτ αυτήν την περίοδο είναι η αναζήτηση υποψήφιων βουλευτών. Είναι μάλιστα σε καλό δρόμο, μιας και η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης, η λεγόμενη Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, ήδη επεξεργάζεται διάφορες προτάσεις, κοινώς πρόσωπα που πιστεύει ότι μπορούν να πάρουν το χρίσμα.

Φυσικά, αφού καταλήξει σε ονόματα θα τα δώσει στη Συντονιστική Επιτροπή και μετά αυτή θα κάνει την τελική εισήγηση στον Σταύρο Θεοδωράκη. Μιλάμε δηλαδή για σκληρό κάστινγκ, όχι αστεία.