O Ντέιβιντ Αϊνχορν είναι ένας hedge fund manager που λατρεύει να βγάζει τους άλλους λάθος. Ο 46χρονος ιδρυτής και πρόεδρος του Greenlight Capital κέρδισε πολλά λεφτά ποντάροντας εναντίον εταιρειών όπως η Lehman Brothers, λίγο πριν αυτή χρεοκοπήσει. Γενικώς κατατάσσεται σε διάφορες λίστες με τους γκουρού της Γουόλ Στριτ.

Ο εν λόγω κύριος λοιπόν συνιστά σε όποιον θέλει να βγάλει χρήμα να επενδύσει σε δύο ελληνικές τράπεζες, την Alpha Bank και την Πειραιώς. Πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει πλέον αφήσει πίσω της τα χειρότερα. Ολα αυτά ειπώθηκαν ενώπιον ενός πολύ απαιτητικού κοινού σε μια πριβέ εκδήλωση επενδυτών στο Robin Hood Investors Conference στις 20 Οκτωβρίου. Τους είπε μάλιστα ότι ο ίδιος έχει στην κατοχή του warrants των δύο ελληνικών τραπεζών.

Και για να καταλάβετε πόσο υποστηρίζει τα λεγόμενά του ο Αϊνχορν έστειλε αυτή την εβδομάδα όχι μία άλλα δύο μακροσκελέστατες επιστολές σε ένα γνωστό στις ΗΠΑ μπλογκ, το ViennaCapitalist, ενός εργαζομένου εδώ και 12 χρόνια σε διάφορα funds.

Αυτός ανέλυε την πρόταση του γκουρού περί ελληνικών τραπεζών και αμφισβητούσε αρκετά σημεία. O Αϊνχορν υποστήριξε στις επιστολές με πάθος –και τα απαραίτητα γραφικά και ποσοστά –την επένδυσή του χρησιμοποιώντας όλα τα στοιχεία που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση. Λέτε να αλλάζει το κλίμα;