Δεν παραδίδει. Οχι το πνεύμα του. Δεν παραδίδει εκκρεμότητες αφού, όπως υποστηρίζει, ό,τι ανέλαβε να κλείσει στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας το έκλεισε. Δεν αποκλείεται μάλιστα, όπως πληροφορούμαι, μέχρι αύριο που θα αδειάσει το γραφείο του στο Πεντάγωνο να κλείσει ακόμη μία εκκρεμότητα, που αφορά τα ναυπηγεία Ελευσίνας (λέγε με πυραυλάκατο «Ρίτσος»).

Οπως το έθεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, «εγώ δεν παραδίδω, δεν χρειάζεται να παραδώσω. Τα έχω ολοκληρώσει όλα». Αυτά χθες στο δώμα ΓΕΝ, όπου κάλεσε τους διαπιστευμένους στο ΥΠΕΘΑ συντάκτες για να τους αποχαιρετήσει.

Εκεί ο απερχόμενος υπουργός έκανε τον απολογισμό της θητείας του. Μίλησε όμως για αρκετή ώρα και για το ευρύ χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει στην Κομισιόν και περιλαμβάνει όχι μόνο τη μετανάστευση και την ασφάλεια, αλλά και αρμοδιότητες υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Εξού και πριν καλά καλά προλάβει να προσαρμοστεί στις Βρυξέλλες, ο νέος επίτροπος θα φύγει με την νέα του ιδιότητα για την Αμερική.
Η Βίβιαν υπέγραψε

Πάντως, ο Αβραμόπουλος δεν ενέδωσε στις πιέσεις των δημοσιογράφων να απαντήσει αν σκοπεύει να γυρίσει από τις Βρυξέλλες πριν λήξει η θητεία του. Τους πληροφόρησε μάλιστα ότι αυτές τις ημέρες η σύζυγός τουΒίβιανυπογράφει πενταετές συμβόλαιο για το σπίτι τους.

Διευκρίνισε δε ότι «η αθέτηση του συμβολαίου ισοδυναμεί με πρόστιμο οκτώ ενοικίων». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι κρατά την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ και με αυτήν μπορεί κατά τα προβλεπόμενα από το ΕΛΚ να μετάσχει στον προεκλογικό αγώνα αν χρειαστεί.

«Θα βρει η κυβέρνηση τους 180 για την προεδρική εκλογή;». «Δεν ξέρω», απάντησε ο Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει συμφωνηθεί το πρόσωπο του Προέδρου». Οσο για το θέμα του χρέους, δήλωσε ότι «όλοι οι χειρισμοί που έγιναν από την πρώτη στιγμή για την αντιμετώπιση του θέματος ήταν σωστοί».