Δεν ήταν ακριβώς rock’n’balls, δηλαδή σε αμερικάνικο στυλ κάτι σε κοκτέιλ και κεφτεδάκια, αλλά ψιλοέφερνε. Οπου balls, δηλαδή κεφτέδες, βάλτε κάτι σε καναπεδάκια. Οπου κοκτέιλ, άφθονο κρασί. Είχε όμως μπόλικη ροκ μουσική, εξού και οι καλεσμένοι τού έδωσαν να καταλάβει. Πρώτος στο χορό και στο socializing ήταν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αυτά το βράδυ της Κυριακής στο μεταγαμήλιο πάρτι της Ζωής Κωνσταντοπούλου (η γιορτή κρατάει σαράντα μέρες) στο Fuzz, στην Πειραιώς. Ηταν όλοι εκεί. Και συριζαίοι και κάποιοι νεοδημοκράτες ακόμα και από τους ΑΝΕΛ, όπως ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και η διαγραμμένη βουλευτής Ραχήλ Μακρή.

Η δεύτερη –που μιλούσε με κολακευτικά λόγια για τον Αλέξη Τσίπρα –είχε για ώρα πηγαδάκι με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. Να υποθέσω ότι η ενσωμάτωσή της στον ΣΥΡΙΖΑ είναι θέμα χρόνου; Παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες στο πάρτι θεωρούν ότι έχει ρεύμα. Εγώ φοβάμαι ότι η Ραχήλ μπορεί να δημιουργήσει και ρεύμα εξόδου –η ζωή θα δείξει.

Πήγαν κατευθείαν

Δεν ήταν μόνο άνθρωποι της Ζωής οι καλεσμένοι αλλά και άνθρωποι του προέδρου Τσίπρα, όπως ο Νίκος Παππάς, ο γραμματέας Δημήτρης Βίτσας και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Αθανασίου.

Πληροφορούμαι ότι αρκετοί έσκασαν μύτη αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, εξού και ήταν ολίγον «χύμα» σε αντίθεση με τους υπόλοιπους καλεσμένους που είχαν ντυθεί κυριλέ.

Δεν θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ανταγωνίζεται σε πάθος και φωνές τη νύφη. Ούτε βουλευτές, όπως οι Θεανώ Φωτίου, Νάντια Βαλαβάνη, Θοδωρής Δρίτσας, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Νάσος Αθανασίου και, φυσικά, ο πανταχού παρών Γιώργος Πάντζας.

Μεταξύ συντρόφων ήπιε το ποτό του και ο Γιάννης Μηλιός αλλά και οι ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης, Κώστας Χρυσόγονος και Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική, τη Ζωή τίμησε και η Ρένα Δούρου. Πάντως η Ζωή, η οποία φορούσε πράσινη τουαλέτα, δεν πέταξε τα τακούνια της για να χορέψει όπως είχε κάνει στη γαμήλια δεξίωση. Αν και καλεσμένοι που την ήξεραν από παλιά επέμεναν ότι «στα πάρτι έμενε τελευταία».

Αριστερές αβρότητες

Στην Κουμουνδούρου, αφού είδαν και απόειδαν με τις γλύκες και τα καλοπιάσματα προς τον Περισσό τα τελευταία δύο χρόνια, αποφάσισαν να αλλάξουν τροπάριο. Και να σου η επίθεση στον Κουτσούμπα το Σάββατο από τον Αλέξη Τσίπρα, να και τα συνεχόμενα επιθετικά δημοσιεύματα μέσω της «Αυγής».

Οπως μαθαίνω, η όξυνση στην αντιπαράθεση με το ΚΚΕ αποτελεί στρατηγική επιλογή και θα συνεχιστεί στον δρόμο για τις κάλπες, όσο τα δημοσκοπικά ποσοστά του Περισσού εμφανίζονται αυξημένα σε σχέση με τις εκλογές του ’12.

Πάντως, το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά ενοχλείται από την αλλαγή στάσης της Κουμουνδούρου. Ισα ίσα νιώθει και πιο άνετα. Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Τσίπρα το Σάββατο στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η απάντηση, σαν να ήταν έτοιμη από καιρό, με ειρωνικές αναφορές στο Κόμο και τον ΣΕΒ.

«Σίγουρη αποτυχία»

Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουνε ΑΣΕΠ. Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τοπικό δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο. Το ραντεβού είχε αντικείμενο –τι άλλο; –τον έλεγχο των συμβάσεων υπαλλήλων του δήμου που μονιμοποιήθηκαν. Εξού και ο Κυριάκος έδειξε στον συριζαίο δήμαρχο έκθεση του ΑΣΕΠ, που δείχνει ότι 27 από τις μονιμοποιήσεις του εν λόγω δήμου έγιναν παρανόμως.

Το καλύτερο, όμως, δεν είναι αυτό. Είναι ότι ο Βρεττάκος προσήλθε μαζί με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο και όχι μόνο: εμφανίστηκε αγκαζέ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη (ΣΥΡΙΖΑ), τη Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) και τη Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ).

Εντελώς συμπτωματικά, είναι άπαντες βουλευτές της Β’ Πειραιά. Με τα πολλά, ο δήμαρχος ήρθε λίγο στα νερά του Μητσοτάκη καθώς είπε κάτι του τύπου «δεν αμφισβητούμε την απόφασή σας, αλλά μήπως μπορεί να γίνει κάτι να μη διώξουμε κόσμο εν μέσω κρίσης;». Ζήτησε μάλιστα από τον υπουργό να προχωρήσει σε ειδική νομοθετική ρύθμιση για τους 27 του εν λόγω δήμου.

Πριν προλάβει να απαντήσει ο Μητσοτάκης, ήρθε μονόλογος Λαφαζάνη. «Θα έρθετε να πείτε στον πολίτη που ψάχνει για δουλειά να μην απευθύνεται στον πολιτικό για να βρει δουλειά, κάτι που κάνει τόσα χρόνια; Θα είναι σίγουρη αποτυχία». Ουδέν σχόλιον.