Σε νέες «φουρτούνες» μπήκε το Ποτάμι, έπειτα από βολές που εξαπέλυσε ο Γρηγόρης Ψαριανός εναντίον του κόμματος κάνοντας λόγο για προβληματική στρατηγική.

Συγκεκριμένα, με μία ανάρτησή του στο Twitter τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο κ. Ψαριανός εγκάλεσε προσωπικά τον επικεφαλής του κόμματος Σταύρο Θεοδωράκη, αφήνοντας να εννοηθεί πως η Σεβαστουπόλεως «λοξοκοιτάζει» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πλειοψηφία του κόμματος «έφυγε» με κατεύθυνση τη Ν.Δ. και όσοι έχουν απομείνει κινούνται στον ίδιο δρόμο, κατηγόρησε τον επικεφαλής του κόμματος και «ένα μικρό τμήμα της ηγετικής ομάδας» πως «κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Δυναμιτίζοντας περαιτέρω την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα ο κ.Ψαριανός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 δήλωσε πως : «Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση του πρώτου κόμματος, αρκεί να αποδεχτεί να ενσωματώσει πέντε από τις δέκα προτάσεις μας», τόνισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι δύο από τους βουλευτές του Ποταμιού, έχουν ήδη συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ονόματα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «έξι είμαστε στο Ποτάμι και δυο Ευρωβουλευτές, οκτώ. Ο Δανέλλης το έχει πει ξεκάθαρα, αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, πρέπει να βάλουμε πλάτη. Εγώ με αυτό διαφωνώ κάθετα» και συμπλήρωσε:

«Μέχρι τις εκλογές την μάχη θα την δίνω από το Ποτάμι, δεν έχω αποχωρίσει και δεν θα αποχωρίσω, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και να διατηρούμε την πίστη μας σε αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε, ένα ανεξάρτητο μεσαίο μεταρρυθμιστικό χώρο».

Νωρίτερα είχε μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon ανέφερε ότι «τo Ποτάμι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής» και επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι έχει κάνει πολλά λάθη. Όταν κοιτάς λίγο προς τα εδώ και λίγο προς τα εκεί… υπάρχει πρόβλημα».