Ηταν μόλις προχθές που «ΤΑ ΝΕΑ» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τους αποκάλυπταν ότι ισόγεια κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων σε γειτονιά του Βύρωνα βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί την Τετάρτη 25 Ιουλίου για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 5.344,77 ευρώ προς τον Δήμο Αθηναίων. Η τιμή πρώτης προσφοράς του ακινήτου θα είναι 9.500 ευρώ και σε περίπτωση που βρεθεί αγοραστής ο οφειλέτης θα ξεχρεώσει τον δήμο, αλλά θα εξακολουθεί να εμφανίζεται «κόκκινος» στις τράπεζες και στην Εφορία όπου επίσης χρωστά.

Αυτή είναι η κανονικότητα σήμερα στη χώρα σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις – βουνό των πολιτών απέναντι στο Δημόσιο και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που όσο περνάει ο καιρός συσσωρεύονται αντί να διευθετούνται. Κι αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες έλληνες πολίτες. Ανάλογες ιστορίες μπορεί να περιγράψει κανείς εκατοντάδες στο πρωθυπουργικό γραφείο προκειμένου να έχει …ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί «εκεί έξω».

Συνεπώς, όταν μια διευθέτηση για οφειλή 243.544 ευρώ γίνεται με μηνιαία δόση ύψους 300 ευρώ, μόνο για εξάντληση της τραπεζικής αυστηρότητας στα αδέλφια του Πρωθυπουργού δεν μπορεί να γίνεται λόγος. Και μάλιστα, όταν αυτή η διευθέτηση λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα εν έτει 2016. Κι αν τα παραπάνω θεωρούνται από τον κ. Τσίπρα «υπερβολές», τότε δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους συλλόγους προστασίας δανειοληπτών για να πληροφορηθεί τι είδους αντιμετώπισης τυγχάνουν τα μέλη τους όταν βρίσκονται σε αδυναμία να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις όχι από επιχειρηματικό δάνειο αλλά από μια απλή πιστωτική κάρτα, που χρησιμοποιήθηκε για να επιβιώσουν οικογένειες. Για να αγοράσουν δηλαδή τα στοιχειώδη…