«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας γίνεται μέρος μιας οικογένειας», έγραψε στο Τwitter ο Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνονται οι δυνατότητες ασφάλειας και δομών της χώρας.

O πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας συνεχίζει τους πανηγυρισμούς για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ή ουσιαστικά το προσκλητήριο από την Ατλαντική συμμαχία. «Η απόφαση των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστοσελίδας της προεδρίας των Σκοπίων η γνωστοποίηση της πρόσκλησης έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συμμετέχοντες σε εκδήλωση στην οποία συμμετείχε και ο Ζάεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο σκοπιανός πρωθυπουργός είχε πει ότι με την συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα διασφάλισε όνομα erga omnes – δηλαδή απανταχού χρήση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία» – όμως από την πλευρά τους τα Σκόπια έλαβαν «erga omnes ταυτότητα».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Τετάρτη, στα πλαίσια της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ τα Σκόπια, έλαβαν επίσημη πρόσκληση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, προειδοποιώντας πως η ένταξη των Σκοπίων στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι να λυθεί οριστικά το ζήτημα της ονομασίας.

Σε δηλώσεις του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, χαιρέτισε την ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τόνισε ότι το ΝΑΤΟ καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ η χώρα αυτή να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ με το όνομα Μακεδονία κι ότι η συμφωνία δεν θα φτάσει ποτέ προς κύρωση στη Βουλή.