Εκτεθειμένοι είναι τόσο ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του Μαξίμου όσο και η «Εφημερίδα των Συντακτών» για το ρεπορτάζ περί συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία με Μέρκελ και Σολτς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την οποία επικαλέστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να δείξει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, ο κ. Μητσοτάκης προέτρεψε την γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών να επιμείνουν στην υλοποίηση των περικοπών στις συντάξεις και στη μείωση του αφορολόγητου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στο Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης είχε σημαντικές επαφές με τον Σόλτς και τον Ζεεφόφερ και στον πρώτο είπε «να μη διανοηθεί να χαριστεί στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα στραβά μάτια για τη μη υλοποίηση των περικοπών.

Επίσης το ρεπορτάζ επικαλούμενο πηγές τονίζει ότι και στις Βρυξέλλες ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στην κ. Μέρκελ στο

ίδιο πνεύμα.

«Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη είναι ντροπή αυτό που κάνατε να βγαίνετε στο εξωτερικό και να υπερασπίζεστε τα στενά σας κομματικά συμφέροντα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Στο παιχνίδι ενεπλάκη και ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Μαξίμου, Θανάσης Καρτερός ο οποίος σε άρθρο του στην…«Αυγή»υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τηνΆνγκελα Μέρκελκαι τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σολτς «να κοπούν οι συντάξεις».

«Αλλά κι εσύ Κυριάκο να κατηγορείς τους συγγενείς και φίλους σου, τους σπόνσορες και ηγέτες σου, τους θεούς και τους προφήτες της ευρωπαϊκής και νεοφιλελεύθερης θρησκείας σου; Να ζητάς, αθεόφοβε, κρυφά και φανερά, να επιβάλουν στον Τσίπρα να κόψεις τις συντάξεις και το αφορολόγητο»; Αυτά έγραψε ο κ. Καρτερός την ίδια ημέρα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» με τη ΝΔ να απαντά ότι πρόκειται για κατασκεύασμα των υπογείων του Μαξίμου.

Τι απάντησαν

H απάντηση ήρθε αρχικά με μήνυμα του ο Κ. Ζούλα, από το γραφείο τύπου της ΝΔ στο οποίο αναφέρεται:

«Kοίτα να δεις μια τρομερή σύμπτωση που συνέβη σήμερα. Το ίδιο ακριβώς ανύπαρκτο «ρεπορτάζ» που δημοσίευσε η ΕΦΣΥΝ, υποστηρίζοντας ότι ο Μητσοτάκης τάχα ζήτησε από τον Σολτς και τη Μέρκελ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ οι συντάξεις, είχε και η σημερινή Αυγή! Το υπογράφει, μάλιστα, ο Θανάσης Κρατερός που τυγχάνει Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Μαξίμου. Γράφει λοιπόν ο Θανάσης (που προφανώς μίλησε και εκείνος με τον… Σόλτς και τη… Μέρκελ).

Συμπέρασμα: Θέλει ο Θανάσης να κρυφτεί και η προπαγάνδα δεν τον αφήνει…»

Ο ίδιος πρωθυπουργός μάλιστα χρησιμοποίησε το δημοσίευση σήμερα στη Βουλή υιοθετώντας πλήρως όσα γράφει και υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο. στηριζόμενος στα δημοσιεύματα με αποτέλεσμα να τον εκθέσει διπλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφενός διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα όσα υποστήριξε αφετέρου καλώντας τον πρωθυπουργό να ψηφίσουν μαζί τροπολογία για τη μη μείωση των συντάξεων.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του Διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΦΣΥΝ που τον θέλει να ζητάει περικοπές συντάξεων

«Ο Σόλτς επικοινωνεί με την ΕΦΣΥΝ. Έγινε ένα θαύμα, τα έγραψε ο Καρτερός. Επικοινώνησε κι αυτός;» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το Μαξίμου για στημένη ιστορία.

Είπε μάλιστα ότι δεν είχε καμιά συνάντηση με τον Χ. Ζεεχόφερ όπως λέει η εφημερίδα καθώς η συνάντηση αναβλήθηκε επειδή εκείνη την ώρα είχε ξεσπάσει η κρίση στη γερμανική κυβέρνηση.

Η ΝΔ τονίζει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα καθώς δεν δέχονται την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της Φ. Γεννηματά που ζήτησαν να κατατεθεί νόμος που θα καταργεί τις περικοπές που θα γίνουν από τις αρχές Ιανουαρίου 2019.