«Δεν περιμέναμε ποτέ από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη να υπερασπιστεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά περιμένουμε να μην αναπαράγει τα επιχειρήματα εκείνων των χωρών που κλείνουν τα σύνορα στους πρόσφυγες» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρίας Σπυράκη.

«Η κ. Σπυράκη καταφέρνει στην ίδια ανακοίνωση να μιλήσει για επιμερισμό της ευθύνης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες και να κατηγορήσει την Ελλάδα για το προσφυγικό» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Προφανώς και η ίδια η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μπορεί να αντιληφθεί την αντιφατικότητα αυτή και ότι τα επιχειρήματα περί υπαιτιότητας της Ελλάδας στη διαχείριση του προσφυγικού είναι ψωμί στο βούτυρο των ακροδεξιών δυνάμεων που κλείνουν τα σύνορα στην Ευρώπη και δεν αντιλαμβάνονται την κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη».

Τονίζει, δε, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι «τα περί περικοπών στα κοινοτικά κονδύλια έχουν νόημα, αρκεί να τα απευθύνει και στις διμερείς της επαφές με τα αδελφά κόμματα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ακολουθούν αυτήν την πολιτική».

Σπυράκη: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχωρίσει πρόσφυγες από παράτυπους μετανάστες

Νωρίτερα σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρία Σπυράκη, τονίσε πως στην Ευρώπη πρέπει να μοιράζεται η ευθύνη για το Προσφυγικό και ζητεί, όσες χώρες αρνούνται να την αναλάβουν να υφίστανται περικοπές στα κοινοτικά κονδύλια.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ζητήσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης για την ενίσχυση της φύλαξης στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, με 10.000 συνοριοφύλακες. Η ΝΔ έχει ήδη προτείνει κλειστά κέντρα φιλοξενίας για τους παράτυπους μετανάστες. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που άνοιξε τα σύνορα, εξακολουθεί να είναι ανίκανη να διαχωρίσει πρόσφυγες από παράτυπους μετανάστες» επισήμαν στη δήλωσή της η κ. Σπυράκη.