«Μία νέα ημέρα ξημερώνει για όλο τον Ελληνικό Λαό, η εποχή των μνημονίων τέλειωσε. Τώρα θα καταλάβουν όλοι γιατί “έπρεπε πάση θυσία” να ρίξουμε την κυβέρνηση για τον Μητσοτάκη της διπλής ονομασίας γιατί πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αυτή η κυβέρνηση απελευθέρωσε τους Έλληνες».

Αυτά αναφέρει όλος χαρά από το πρωί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, με ανάρτηση στο Twitter.

Και ο ίδιος ετοιμάζεται για τη φιέστα του Ζαππείου θέλοντας με τον τρόπο αυτό να σκεπάσει και την υπόθεση του Μακεδονικού, τις διαλυτικές τάσεις στο κόμμα του, τις αστήρικτες καταγγελίες για χρηματισμό και απειλές σε βουλευτές του.

Ο ίδιος ωστόσο, έλεγε ότι η χώρα χρειάζεται διαγραφή χρέους αφού πρώτα γίνει λογιστικός έλεγχος. Ως υπουργός Αμυνας, την άνοιξη του 2015 είχε μιλήσει στη Βουλή, στην Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος καταγγέλλοντας όλους τους προηγούμενους που διόγκωσαν το χρέος.

Διαγραφή χρέους

Σε συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο και σε ερωτήσεις για την οικονομία και το χρέος τόνιζε:

«Υπάρχουν συμβάσεις, οι συμβάσεις αυτές θα τηρηθούν από την μεριά της Ευρώπης όπως και από την πλευρά της Ελλάδος. Δεν μπορεί να μας χρεώνουν εμάς 8 φορές παραπάνω επιτόκιο απ’ ότι χρεώνουν τις άλλες χώρες και όταν υπάρχει ένα απεχθές χρέος που θα βρει η επιτροπή λογιστικού ελέγχου θα διαγραφεί το χρέος.

Πρέπει να διαγραφεί ένα μεγάλο μέρος του χρέους».

Και συνέχιζε:

«Εάν ο ελληνικός λαός δεν δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από μόνος του, είναι ξεκάθαρο ότι για να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Πρώτα απ’ όλα στα εθνικά θέματα, αλλά βεβαίως η καταγγελία των μνημονίων και ξεκάθαρα στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και σε διαγραφή μέρους του χρέους. Για αυτό το λόγο ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού.

Πρώτα Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου,κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, προσδιορισμός από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους και διαγραφή του.

Από την στιγμή που θα γίνει Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, θα πούμε στους δανειστές ότι αυτό το μέρος του δανείου για εμάς είναι επονείδιστο και απεχθές κατόπιν της αποφάσεως της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου και αυτό δεν θα το εξυπηρετήσουμε. Αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στον κόσμο».

Με αφορμή εκτενές δημοσίευμα των FT που αναφέρει πως «η Ελλάδα σχεδιάζει να διορίσει την Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος της» και ότι «αναμένεται να καταβληθεί ένα μπόνους όταν η Ελλάδα ανακτήσει την πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές χρέους» αξίζει να θυμηθεί κανείς τι έλεγε ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος.

Στο παρακάτω βίντεο ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε κάποια συγκέντρωση του κόμματός του πριν το 2015 φωνάζει, καταγγέλλοντας τη Rothschild και τους… ντόπιους προδότες!

«Θυμάστε τον γενικό διευθυντή των ορυχείων τον κ. Τέρι, δεξί χέρι του ιδρύματος Rothschild και των εταιρειών και πρώην υπάλληλος του Goldman Sachs, αυτοί δηλαδή που μαζί με τους ντόπιους προδότες μας στήσανε την ιστορία με τα Μνημόνια και καθυποτάξανε τον ελληνικό λαό….», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Π. Καμμένος.

Σε έξαρση οργής για τα κακά του μνημονίου… των άλλων ο υπουργός Αμυνας τόνιζε:«Toμνημόνιο φέρνει καταστρέφει, ανεργία, φτώχεια και μετανάστευση των νέων.

Την χώρα ελέγχουν πιστωτές,παίρνουν του τόκους και χρέος και ύστερα οι ανάγκες της κοινωνίας. »