Πληθαίνουν τα περιστατικά αποδοκιμασιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από πολίτες που αντιδρούν στη συμφωνία για το Μακεδονικό.

Στιγμές έντασης εκτυλίχθηκαν στο ξενοδοχείο Imperial της Λάρισας σε συνέδριο και τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα να μιλήσει ο βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος.

Αν και η εκδήλωση αφορούσε τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Παπαδόπουλος δέχθηκε τους λεκτικούς προπηλακισμούς των παρευρισκομένων, αρχικά για την συμφωνία και την ονομασία των Σκοπίων ενώ στη συνέχεια υπήρξαν και φωνές εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής για κτηνοτρόφους και αγρότες.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν από τον Νίκο Παπαδόπουλο να πάρει πίσω την υπογραφή του, εννοώντας την στήριξή του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την διαδικασία της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή.

Το αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ενοχλημένος από το βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας έβαλε στο στόχαστρο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ενώ αναφορά γίνεται και στην παρουσία στελεχών της Περιφερειακής Αρχής σε κινητοποιήσεις κατά της συμφωνίας Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Ανακοίνωση

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνονται τα εξής: «Πληθαίνουν δυστυχώς και στη Λάρισα τα δημόσια κρούσματα ακραίων πρακτικών και έξαλλων συμπεριφορών, με αφορμή το απαράδεκτο κλίμα πατριδοκαπηλίας μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, για το όνομα του γειτονικού κράτους.

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των πρακτικών φαίνεται να είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, πρωτοκλασάτα στελέχη της οποίας πρωταγωνιστούν σε αυτά!

Μόλις χθες στο πλαίσιο ημερίδας για τη νέα ΚΑΠ, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια και παρουσία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, αναγκάστηκε να διακόψει την παρέμβασή του και να αποχωρήσει μετά από πλήθος λεκτικών προπηλακισμών και αισχρών ύβρεων από μερίδα του ακρωτηρίου.

Τις προηγούμενες μέρες επίσης πρωτοκλασάτα στελέχη της Περιφερειακής αρχής πρωτοστάτησαν στη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για το Μακεδονικό υποστηρίζοντας τις ακραίες και ανιστόρητες θέσεις των διοργανωτών του.

Ο δε χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, εικονίζεται σε βίντεο που υπάρχει στο διαδίκτυο εντός λεωφορείου που κινείται προς το χθεσινό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στη Λαμία, όπου κάποιοι από τους επιβάτες «αναζητούν εταιρεία δολοφόνων που θα εκτελέσει στα 5 μέτρα» όσους υπέγραψαν τη συμφωνία με την Κυβέρνηση Ζάεφ.

Την ίδια στιγμή, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, έχοντας χάσει την παροιμιώδη ψυχραιμία του, επιμένει να επιτίθεται λεκτικά εναντίον του Περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, πετώντας με τέχνη την μπάλα στη εξέδρα, κάθε φορά που ο Γιώργος Σταμπουλής ασκεί κριτική στα έργα και τις ημέρες της Περιφερειακής Αρχής.

Αναρωτιόμαστε πού αποσκοπεί στην πραγματικότητα ο κύριος Αγοραστός και οι επιτελείς του;

Επιθυμεί μήπως να καταστεί ο κινητήριος μοχλός του ακραίου εμφυλιοπολεμικού κλίματος που πριμοδοτεί με τις πρακτικές της η Αξιωματική αντιπολίτευση, ο κομματικός του φορέας δηλαδή, σε επίπεδο Θεσσαλίας;

Θα απαντήσει κάποια στιγμή στον φυσιολογικό προβληματισμό κάθε υγιούς σκεπτόμενου, δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη ή θα εξακολουθήσει να κρύβεται πίσω από τα στελέχη της Περιφερειακής αρχής;»