Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρας – Ζάεφ αύριο, είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να λογοδοτήσει για τα δεινά που επέφερε στην χώρα με αποκορύφωμα το τέταρτο μνημόνιο και την συμφωνία για το Σκοπιανό, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: «Για αυτό είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε».

Εξήγησε ότι κατέθεσε τώρα πρόταση μομφής για να θέσει όλους τους βουλευτές ενώπιον των ευθυνών τους και συμπλήρωσε: «Ψήφος κατά της πρότασης μομφής σήμερα, είναι υπέρ της συμφωνίας για το Σκοπιανό αύριο. Όποιος την ψηφίσει παίρνει εισιτήριο για τις Πρέσπες. Η συμφωνία παράγει τετελεσμένα».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, για πολιτική υποκρισία και κυνισμό. Παρέθεσε παλαιότερες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «ποτέ δεν θα υποχωρήσουμε στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονία.

Μόνο και μόνο για την προηγούμενη ομιλία Καμμένου άξιζε η πρόταση μομφής

«Σήμερα υποθηκεύετε όλοι σας το μέλλον της χώρας. Αποτελεί χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σας σταματήσουμε, ώστε να βάλουν οι εκλογές τέλος στην ανεύθυνη πορεία σας», είπε χαρακτηριστικά.

Σας αξίζει το νόμπελ πολιτικής απάτης είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Το Ναι που είπατε στη Μακεδονία του Ιλιντεν, είπε ο κ. Μητσοτάκης το πήρατε πίσω μετά από δικιά μας πίεση. Ούτε και τότε πήγατε σε γραμμή εθνικής ενότητας.Το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν μια οποιαδήποτε λύση».

«Ολοι εσείς που θα ψηφίσετε «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας ψηφίζεται «ναι» στη νομική κατοχύρωση όχι να αυτοπροσδιορίζονται οι γείτονες ως Μακεδόνες αλλά να γνωρίζονται ως Μακεδόνες από όλους και από την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.