Οταν θα έρθει, αν έρθει, αυτή η συμφωνία στη Βουλή θα ερωτηθεί η Βουλή είπε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι η θέση των ΑΝΕΛ, θα είναι αρνητική.

«Σύμφωνα με το άρθρο 20 της συμφωνίας αυτής, αυτό που θα μονογραφεί αύριο, δεν έχει καμμία ισχύ» είπε ο κ. Καμμένος, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή του ότι η συμφωνία δεν θα γίνει δεκτή από την FYROM όπου, όπως είπε, ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις. Τόνισε ότι εάν η συμφωνία έλθει στην Βουλή η θέση των ΑΝΕΛ θα είναι αρνητική και όχι μόνο θα καταψηφίσουν αλλά με οποιοδήποτε τρόπο θα επιχειρήσουν ώστε η Βουλή των Ελλήνων να μην κυρώσει τη συμφωνία.

Ο κ. Καμμένος είπε οτι με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης, «πολλοί θα ήθελαν να φύγουν σήμερα οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση» αναφέροντας στη συνέχεια ότι αν συνέβαινε αυτό, τότε ή θα άνοιγε κύκλος διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης, που ενδεχομένως να περιελάμβανε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και μια ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών που θα παρέδιδαν το όνομα «Μακεδονία», ή η χώρα θα οδηγείτο σε εκλογές».

Στη συνέχεια έθεσε το ρητορικό ερώτημα «αν στις εκλογές κέρδιζε με απόλυτη πλειοψηφία η ΝΔ θα υπέγραφε την συμφωνία;» και στην αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απάντησαν «όχι», αντέτεινε ότι «την απάντηση την έδωσε η κ. Μπακογιάννη».

Ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη είπε οτι ο επικεφαλής του «Ποταμιού», «στο οποίο έμειναν 4 βουλευτές, ενώ οι ΑΝΕΛ παραμένουν συμπαγείς» ομολόγησε από το βήμα της Βουλής ότι θα ψήφιζε το Σχέδιο Ανάν και χαρακτήρισε το «Ποτάμι», «προϊόν ενός μιντιακού και επιχειρηματικού σωλήνα με τρικυμία εν κρανίω».

«Η Ελλάδα θα βγεί από τα μνημόνια και η διαπλοκή και η διαφθορά θα παταχθεί», κατέληξε στην ομιλία του ο Π. Καμμένος.