Ολοένα και δυσκολότερη φαίνεται να είναι η κοινή πολιτική πορεία μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη, όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, αλλά και γενικότερα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, είχαν συχνές διαφορές για τις απόψεις που εξέφραζαν σε βασικά πολιτικά ζητήματα. Ωστόσο φαίνεται πως η εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που διατύπωσαν για τη συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ, θα είναι η αφορμή για την οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Γεννηματά εξέφρασε ανοιχτά τις επιφυλάξεις της για τη συμφωνία, την ώρα που ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι θα την υπερψηφίσει όταν έρθει στη Βουλή.

Βέβαια, η διάσταση απόψεων για το συγκεκριμένο θέμα είχε εκφραστεί νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο συγκάλεσε η Φώφη Γεννηματά και στο οποίο αναζητήθηκε συμφωνία για τη στάση που θα κρατήσει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς για το Σκοπιανό.

Εκεί η πλευρά της κ.Γεννηματά εκφράστηκε αρνητικά για τη συμφωνία, με τους Γ. Παπανδρέου, Γ. Καμίνη και Θ. Θεοχαρόπουλο να κρατούν αντίθετη άποψη και να την υποστηρίζουν -όχι τόσο θερμά όσο ο κ. Θεοδωράκης. Στο ΠΣ συμμετείχε τηλεφωνικά από το Στρασβούργο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος υποστήριξε πως θα πρέπει το ΚΙΝΑΛ να κρατήσει μια μετριοπαθή στάση, ούτως ώστε να μην ταυτιστεί ούτε με τις απόψεις Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και με αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που φέρεται να είπε η κ. Γεννηματά προς τον επικεφαλής του Ποταμιού, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΠΣ. «Φοβάμαι ότι είναι η τελευταία μας συνάντηση. Δεν έχω σκοπό να ακολουθήσω προτάσεις που θα διαλύσουν την παράταξη. Ο καθένας ας πάρει τον δρόμο του» τόνισε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ.