Την επίθεση εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, καταδίκασε το ΚΚΕ, «μένοντας σε αυτήν την καταδίκη, τελεία» δήλωσε το μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

Ο κ. Σοφιανός πρόσθεσε, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ1, ότι επιμένει στην «τελεία», καθώς «ούτε μπορούμε να συνοδεύουμε την καταδίκη με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις άλφα ή βήτα θέσεις που έχει ο δήμαρχος, ούτε να αξιοποιούμε μια ανακοίνωση καταγγελίας αυτού του απαράδεκτου γεγονότος για να βάζουμε τις απόψεις μας για τη δημοκρατία για τα «άκρα» και πάει λέγοντας, ούτε πολύ περισσότερο να αξιοποιείται αυτό το γεγονός για ένα στημένο δικομματικό ματσάκι, το οποίο είδαμε και από την πλευρά τής ανακοίνωσης της ΝΔ και του πρωθυπουργού».

Αναφερόμενος στο «στημένο δικομματικό ματσάκι», υπενθύμισε ότι κυβέρνηση, ΝΔ και άλλοι έχουν ψηφίσει μαζί το τρίτο μνημόνιο, σημειώνοντας: «Λέει ο πρωθυπουργός ότι «επωάζεται το αυγό του φιδιού» όταν πριν από κάποιους μήνες έβγαζαν φωτογραφίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κ. Καμμένο με τον αρχιναζίστα Κασιδιάρη στο Καστελόριζο κι όταν πριν από έναν μήνα ακροδεξιός παράγοντας στο Πεντάγωνο ενημερωνόταν από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ για το τι συμβαίνει με την άμυνα της χώρας». «Αυτά είναι αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση εάν αυτοί που επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη, στον κ. Ζουράρι, και παλαιότερα στον κ. Κουμουτσάκο ήταν αυτοί, οι οποίοι στα συλλαλητήρια φώναζαν «αλήτες, προδότες, πολιτικοί», απάντησε ότι «είναι ακροδεξιά, νεοναζιστικά στοιχεία, τα οποία εκφράζονται και στο Κοινοβούλιο και θα συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους».