Νέο μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει καμιά συμφωνία με τα Σκόπια που θα έχει τον όρο «Μακεδονία», έστειλε ο Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει το «Ιλιντεν» ή το «Ανω» αλλά το αν υπάρχει ως συνθετικό το «Μακεδονία» στο νέο όνομα, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και ο ίδιος έχει επισημάνει ότι εμπιστεύεται τον Νίκο Κοτσιά, εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει λύση στο ζήτημα με τα Σκόπια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι Σκοπιανοί ζουν με τον μύθο της Μακεδονίας όμως «εγώ δεν ψηφίζω ποτέ μια λύση με το όνομα Μακεδονία. Οι ΑΝΕΛ το έχουμε στην ιδρυτική διακήρυξη».

Είπε μάλιστα πως ούτε στα Σκόπια θα περάσει συμφωνία καθώς δεν θα υπάρξει πλειοψηφία 2/3 για την αλλαγή ονομασίας, ενώ περιγράφοντας την έως σήμερα πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ενώ η ελληνική πλευρά έκανε κάποια βήματα δεν βλέπει να κάνουν και οι Σκοπιανοί το ίδιο.

Εκλογές

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το πιο πιθανό είναι να γίνουν το φθινόπωρο.Αλλά η δική μου άποψη είναι να γίνουν όλες οι εκλογές μαζί. Να γίνουν εκλογές δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Ίσως και τον Μάιο. Θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της οικονομίας».

Σε ότι αφορά στην πιθανό ενδοκυβερνητική εμπλοκή ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ως κυβερνητικός εταίρος έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή. Εγώ σας διαβεβαιώ η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα γίνει καμία κύρωση από την Ελληνική Βουλή εάν δεν υπάρξει αλλαγή Συντάγματος στα Σκόπια.