Το απόγευμα στις πέντε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της Εσθονίας, που βρίσκεται στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη. Οι άνθρωποι που μιλούν με τον γαλάζιο πρόεδρο αναφέρουν πως εκείνος είναι «πραγματικά ερωτευμένος με το παράδειγμα της Εσθονίας». Γιατί; Για να το πούμε με τα λόγια του πολιτικού του αντιπάλου, του Αλέξη Τσίπρα, που την υποδέχθηκε πρώτος στο Μαξίμου: «Η Εσθονία είναι μια χώρα που αξιοποίησε σημαντικά την ψηφιακή τεχνολογία για την ανάπτυξη της οικονομίας της και αποτελεί σήμερα παράδειγμα για όλη την Ευρώπη».

Όποτε μάλλον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – που οι συνεργάτες του λένε πως έχει μελετήσει καλά το εσθονικό μοντέλο – θα έχει πολλά να ρωτήσει την Εσθονή επισκέπτρια, μιας και από την Πειραιώς επιμένουν πως η ψηφιακή οικονομία βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του. Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ που έχουν γνώση των ευρωπαϊκών πραγμάτων, ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020 με 2027 προβλέπει εννεαπλάσια κονδύλια για την ψηφιακή οικονομία. Ο Μητσοτάκης, λοιπόν, αναφέρουν «βλέπει σε αυτόν ένα τεράστιο παράθυρο ευκαιρίας για κοινοτικούς πόρους, τους οποίους θέλει να διεκδικήσει».

Σε αυτό το πλαίσιο, στις 31 του μήνα ο πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να ξανανέβει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συναντήσει την Μαρίγια Γκάμπριελ, επίτροπο ψηφιακής οικονομίας, η οποία θα βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα για να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει στην συμπρωτεύουσα το ΕΛΚ.