Στην Αδριανούπολη θα βρεθεί σήμερα, Δευτέρα, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, προκειμένου να επισκεφθεί το μεσημέρι τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται εκεί από τις τουρκικές Αρχές.

«Θα επισκεφθώ σήμερα τους Έλληνες στρατιωτικούς που παράνομα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Είναι ένα καλό μήνυμα αυτή η συνάντηση. Είναι για πρώτη φορά ένα καλό μήνυμα από την πλευρά της Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας τονίζοντας ταυτόχρονα:

«Νομίζω η Τουρκία θέλει να περάσει ένα θετικό μήνυμα. Πρέπει να τελειώσει άμεσα αυτή η περιπέτεια των ανθρώπων αυτών με την παράνομη κράτησή τους. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα ελληνικά κόμματα».

Όπως ο ίδιος εξήγησε, οι προσπάθειες για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών δε θα περιοριστούν στη σημερινή του επίσκεψη, αφού αύριο ξεκινήσει γύρος πρωτοβουλιών, με αρχή τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου.

Η άδεια για την επίσκεψη του Μανώλη Κεφαλογιάννη δόθηκε μετά από μπαράζ επαφών μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο ζήτησε τη σχετικά άδεια επίσκεψης της αντιπροσωπείας με επικεφαλής των Μανώλη Κεφαλογιάννη, ως προέδρου της αρμόδιας επιτροπής της ευρωβουλής