Εβδομάδα διεργασιών και εσωτερικών διαβουλεύσεων ξεκινά για το Κίνημα Αλλαγής, μετά τη δημόσια παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά και την απάντηση από πλευράς Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστική για τη συνέχεια του νέου φορέα.

Η προειδοποίηση της επικεφαλής για στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να «υπονομεύσουν την προσπάθεια» του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και το εσωτερικό καμπανάκι για τις διαφοροποιήσεις του τελευταίου διαστήματος (που κυμαίνονται από τις αντιδράσεις για την πρωτοβουλία για συνταγματική αναθεώρηση έως, κυρίως, τις πρόσφατες δηλώσεις και εκδηλώσεις στελεχών με αντικείμενο την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ) είχε και δημόσιες αντιδράσεις.

Με διευκρινιστική δήλωση, ο Δημήτρης Κρεμαστινός (ο οποίος το προηγούμενο διάστημα ήταν ένας εξ αυτών που μιλούσε ανοιχτά για συνομιλία του χώρου με τον ΣΥΡΙΖΑ) εξέφρασε την προσήλωσή του στην «στρατηγική της αυτόνομης πορείας και του αυτοδύναμου πρωταγωνιστικού ρόλου» του νέου φορέα. Από την άλλη πλευρά, ο Μίλτος Κύρκος, με δήλωσή του («Action 24») ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές, κάνοντας πολλούς εκ του πασοκικού μπλοκ να μιλούν για ξένο σώμα μέσα στον κεντροαριστερό φορέα. Ο Κύρκος παραμένει, βέβαια, ενεργός στο Ποτάμι, ζητώντας και την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται και μια σειρά επαφών με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ενδεχόμενη σύγκληση των οργάνων, χωρίς τίποτα να έχει ακόμα καθοριστεί. Δεν αποκλείεται η πιθανότητα η Φώφη Γεννηματά να συγκαλέσει Πολιτικό Συμβούλιο, Εκτελεστική Γραμματεία ή και τα δύο μαζί, ενόψει και της συζήτησης στην Βουλή.