Κόλαφο για τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, καθηγητή Σταμάτη Κριμιζή, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει πως ο κ. Κριμιζής όχι μόνο περιέγραψε τα θεσμικά προβλήματα του διαστημικού οργανισμού, αλλά, κυρίως, κατήγγειλε έλλειψη διαφάνειας και αξιολόγησης, εγείροντας μάλιστα ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ.

«Ο λαλίστατος κ. Παππάς τι άραγε έχει να πει για όσα καταγγέλλει σε βάρος του ο διακεκριμένος καθηγητής τον οποίο ο ίδιος επέλεξε να ηγηθεί του διαστημικού οργανισμού;» ρωτά η κα Ασημακοπούλου σε ανακοίνωσή της.

Το Κίνημα Αλλαγής

Βολές εναντίον του Ν. Παππά και από το Κίνημα Αλλαγής το οποίο αναφέρει σε σχόλιο του:«Ο υπουργός κ. Παππάς ξαναχτύπησε. Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, Παππάς και στο διάστημα», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, για παρεμβάσεις στο έργο του από τον αρμόδιο υπουργό και για προσπάθεια «ελέγχου» έργων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, απαιτούν άμεσες απαντήσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «οι ευθύνες είναι όλες δικές τους δεν ανήκουν ούτε σε Αρειανούς, ούτε σε εξωγήινους. Η υπόδειξη του κ. Κριμιζή «follow the money», λέει πολλά… Ο κ.Τσίπρας ακούει; Θα αντιδράσεις κανείς;».

«Και πολύ ανέχτηκε το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τον Σταμάτη Κριμιζή στον Διαστημικό Οργανισμό. Αυτές οι θέσεις ανήκουν – και ανήκαν πάντα – σε συγγενείς & κολλητούς των υπουργών. Και ο καθηγητής Κριμιζής δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες. Ούτε είναι καλός στις υποκλίσεις» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Το υπουργείο ΨΗΠΤΕ

Απαντώντας στις ανακοινώσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρει ότι: «δεν περιμέναμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβουν καμία ευθύνη για τη μνημειώδη ανυπαρξία πολιτικής -από μέρους τους- για το Διάστημα. Αναμενόμενο ήταν, επίσης, ότι θα έμπαιναν στη διαδικασία αναπαραγωγής αθλιοτήτων».

Όπως σημειώνει το υπουργείο ΨΗΠΤΕ: «δηλώνουμε περήφανοι για το πρόγραμμα ανάπτυξης μιας πλήρους συστοιχίας μικροδορυφόρων αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια, πρόγραμμα στο οποίο προχωρά για πρώτη φορά η Ελλάδα. Τους καλούμε να σοβαρευτούν. Να μην εκτοξεύουν κατηγορίες κατά της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία είναι στρατευμένη στην εθνική προσπάθεια για την υλοποίηση μιας αξιόπιστης και πλήρους πολιτικής για το Διάστημα».