«Επιθυμούμε την ειρήνη, εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την ειρήνη, αλλά δεν θα πρέπει να τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει ούτε ένα χιλιοστό της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας» διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Αγίου Γεωργίου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός βρίσκεται δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις σε αυτές τις στιγμές, που έχουμε έναν αξιωματικό και έναν υπαξιωματικό ομήρους στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί το κύριο οπλικό σύστημά μα και «με αυτό το μεγάλο εξοπλιστικό προσόν που έχει ο ελληνικός λαός, δεν απειλείται από κανέναν».

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι «το Πεζικό αποτελεί την προμετωπίδα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και αυτή η Σχολή έχει διατηρήσει τις παραδόσεις και τον επαγγελματισμό, έχοντας βγάλει ήρωες».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η ειδική γραμματέας του υπουργείου, Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, βουλευτές κομμάτων, οι τοπικές Αρχές και άλλοι επίσημοι.