Μια αποκαλυπτική δημοσκόπηση που θα συζητηθεί, δημοσιεύουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Η έρευνα της κοινής γνώμης αποτυπώνει τη βαθιά κρίση που περνά η κυβέρνηση εξαιτίας των εθνικών θεμάτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε μια πορεία καταβύθισης οδηγεί τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η όξυνση στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων, με κορωνίδα την ένταση στα ελληνοτουρκικά, επαναφέροντας παράλληλα σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας τη ΝΔ, η οποία διευρύνει στις 13 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμά της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»,προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών καταλογίζει διαχειριστική ανικανότητα στην κυβέρνηση και πρωτοφανές έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Κομβικό σημείο γι’ αυτή τη μεταστροφή είναι προφανές ότι αποτελεί η σύλληψη και παρατεταμένη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης –εξέλιξη που αναδεικνύει πλέον και τα εθνικά θέματα σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Οι πολίτες κρίνουν ανεπαρκή τη κυβέρνηση στη διαχείριση του θέματος. Ο κόσμος ρωτά συνεχώς αν θα γίνει πόλεμος κι αν ο Ερντογάν είναι τόσο ισχυρός όσο νομίζουν ορισμένοι.

Την κατηγορούν για τις συνεχείς παλινωδίες στο εσωτερικό της με τον Τσίπρα να λέει άλλα, τον Καμμένο να έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγάζουν γκρίνια για τη στήριξη του προέδρου των ΑΝΕΛ παρά τη σαφή ιδεολογική διαφορά.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης ότι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να βρουν λύσεις προτού οδηγηθούμε σε σύγκρουση με τουρκικές δυνάμεις, είναι το βασικό στοιχείο των γκάλοπ.

Επίσης κατηγορούν τον Τσίπρα γιατί δεν έχει πάρει πρωτοβουλίες για εθνική γραμμή που δεν θα παρεκκλίνει. Από τη μια δε συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών κι από την άλλη ο Καμμένος επιζητά την ηρεμία. Όμως, η απάντηση είναι μέσω της δουλειάς. Οσο καλύτερα και γρηγορότερα.

Διαβάστε όλη την αποκαλυπτική έρευνα στην έντυπη έκδοση των «Νέων Σαββατοκύριακου»