«Ευτυχώς, οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος απέτρεψαν μια μεγάλη καταστροφή. Με επίγεια και εναέρια μέσα αντιμετωπίζονται από τα πρώτα λεπτά οι εστίες της φωτιάς. Πιστεύω ότι είμαστε σε μια διαδικασία κατευνασμού του μεγάλου προβλήματος» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε το έργο των πυροσβεστών στην ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία.

Ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ανέφερε πως οι επιχειρήσεις κατάσβεσης θα συνεχιστούν εντατικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και πως στην περιοχή θα συνδράμει -πέρα από τα δύο καναντέρ- και ένα ελικόπτερο Super Puma.

«Σήμερα έγινε ένα μεγάλο τεστ για τις ικανότητες του πυροσβεστικού σώματος, που μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλης έκτασης περιστατικά. Μας κάνει αισιόδοξους το γεγονός ότι οι δυνάμεις είναι επαρκείς. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις από οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνέβαλαν με τις δικές τους δυνάμεις η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο δήμος. Πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε τους κινδύνους της σεζόν» υποστήριξε ο υφυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υποστράτηγος και συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Κώστας Κυριακόπουλος, αναφέρθηκε στη δύσκολη νύχτα που πέρασαν οι κάτοικοι των περιοχών Φρίξα και Σκιλλουντία Ηλείας.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ενεργό μέτωπο, υπάρχουν όμως φλόγες στην περιοχή. ‘Ηταν μια δύσκολη νύχτα για εμάς καθώς οι άνεμοι που έπνεαν ήταν της τάξεως των 8 – 9 μποφόρ» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο κ. Κυριακόπουλος πρόσθεσε πως «στη Σκιλλουντία προχωρήσαμε σε εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έπρεπε να φύγει ο κόσμος με αναπνευστικά προβλήματα, ώστε παιδάκια και γυναίκες να μην έχουν προβλήματα από τους πυκνούς καπνούς. Απειλήθηκε το χωριό, όμως μπορέσαμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα».