«Η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας είναι απέναντι στην κυβέρνηση στο σκοπιανό. Είναι απέναντι στον τρόπο που διαπραγματεύεται με μυστική διπλωματία ο κ. Κοτζιάς με εντολή του κ. Τσίπρα, ενώ διαφωνεί ο κ. Καμμένος» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ.Κικίλιας, υποστήριξε πως«δεν έχει σημασία αν οι μεν αποκαλούν τους δε ακροαριστερούς ή ακροδεξιούς, γιατί έχουν παραμερίσει την ιδεολογία τους και έχουν προτάξει την εξουσία ως την συγκολλητική τους ουσία», υπογραμμίζοντας πως ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται σήμερα στα Σκόπια για κάτι με το οποίο δε συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

«Έχοντας ανοίξει όλα τα εθνικά μας θέματα, προσπαθεί με μυστική διπλωματία να λύσει το σκοπιανό. Χωρίς να έχουν συμφωνήσει οι γείτονές μας να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, τα σχολικά τους βιβλία, τις ταυτότητες, τα διαβατήριά τους, επιμένοντας στον αλυτρωτισμό, με κυβέρνηση και αντιπολίτευση στα Σκόπια να προβαίνουν σε δηλώσεις και πολιτικές κινήσεις προκλητικές σε ό,τι έχει να κάνει με τη Μακεδονία μας. Ο κ. Κοτζιάς δεν έχει τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σίγουρα του πολιτικού κόσμου γιατί δε συνεννοήθηκε η κυβέρνηση πουθενά με την αντιπολίτευση ως όφειλε. Πρέπει να βρεθεί κάποια στιγμή μια λύση πάνω στους όρους που θέτει η ελληνική κοινωνία και η Νέα Δημοκρατία. Δε δεχόμαστε επ’ ουδενί τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι επειδή κάποιοι αποκαλούν τα Σκόπια Μακεδονία, πρέπει να το κάνουμε και εμείς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.