Την αλλοίωση εγγράφων και εξαφάνιση στοιχείων που αφορούν την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης κάνοντας λόγο για σκευωρία εναντίον του με ενορχηστρωτή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι διαπιστώθηκε η απώλεια εγγράφων από το Πρωτόκολλο του Κέντρου που πιστοποιούσαν ότι «οι δήθεν παράνομες προσλήψεις 23 ανθρώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ» έγιναν ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, το σχετικό έγγραφο «εμφανίστηκε ως διά μαγείας» πριν από μερικές ημέρες και μάλιστα όχι από το Πρωτόκολλο του Κέντρου αλλά από το αρχείο που τηρεί η γραμματεία του Διοικητικού Συμβουλίου και φέρει ημερομηνία 16/12/2013. Στην εν λόγω απόφαση αναφέρονται οι προσλήψεις όλων –περισσότερων από 70 ατόμων –και όχι μόνον των 23. «Εάν αυτό το απόσπασμα του Διοικητικού Συμβουλίου είχε γίνει γνωστό στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής από την πρώτη στιγμή, δεν θα υπήρχε κανένα απολύτως θέμα», σημείωσε. Πάντως, κατά τον Γεωργιάδη η απώλεια αυτή δεν είναι τυχαία, αλλά επρόκειτο για συντονισμένη μεθόδευση εξαφάνισης στοιχείων από την εταιρεία φύλαξης που είχε προσλάβει ο Παύλος Πολάκης «έχοντας δώσει παράνομα οκτώ εκατομμύρια ευρώ».

«Εχουν στήσει συμμορία». Στο πλαίσιο αυτό ο Γεωργιάδης εμφάνισε και το επίμαχο φλασάκι με στοιχεία που αποδεικνύουν τη σκόπιμη αλλοίωση του αρχείου. Μάλιστα έκανε λόγο για «εγκληματική συμμορία που έχει στήσει στο υπουργείο Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης μαζί με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ» ώστε να ενοχοποιηθούν οι πολιτικοί αντίπαλοί του. Στο φλασάκι υπάρχει η εξής επισήμανση: «Προσοχή, η εταιρεία φύλαξης να συνεχίσει τον πλήρη αποκλεισμό του πρωτοκόλλου και των αποθηκών. Να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ώστε οι υπάλληλοι να μην αντιληφθούν τι συμβαίνει. Να αφαιρεθούν τελείως τα έγγραφα με τα πρωτόκολλα που είπαμε αφού τα ξαναδώ».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, το «ηλεκτρονικό αρχείο έχει την ηλεκτρονική υπογραφή του κ. Χαμτζούδη, νομικού συμβούλου του κ. Μπασκόζου». Σημειώνεται ότι το φλασάκι περιήλθε κατά λάθος σε εργαζόμενο ο οποίος, όπως αναφέρει, «φοβάται για τη θέση και την ασφάλειά του» και το διαβίβασε ανωνύμως στο Σωματείο των εργαζομένων και από εκεί έφθασε στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και στη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Αμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος σε χτεσινή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μυθιστόρημα φαντασίας τύπου «Αρχοντας των δαχτυλιδιών».