Πυκνώνουν οι πληροφορίες για την έλευση του πρώην πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ελλάδα (και όχι τούρκου επιχειρηματία) στην Αθήνα (από τους ευνοούμενους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν), ο οποίος προσκόμισε και… σοκολατάκια. Συναντήθηκε με έλληνα επιχειρηματία (από τους πλέον ισχυρούς) για το θέμα των στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία.

Οι ίδιες πληροφορίες που επικαλείται ο Βηματοδότης, αναφέρουν ότι ο Τούρκος ζήτησε την έκδοση στην Τουρκία τριών Κούρδων που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα την παραμονή της άφιξης του Ερντογάν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Κατά τον τούρκο διπλωμάτη, οι τρεις αυτοί Κούρδοι κατασκεύαζαν εκρηκτικά στην Ελλάδα και τα μετέφεραν στην Τουρκία. Η συνέχεια όμως έχει ενδιαφέρον…

Η δυσφορία του Καμμένου

Οι πληροφορίες (που δεν έχουν ακόμα διαψευσθεί) αναφέρουν ότι ο έλληνας επιχειρηματίας επικοινώνησε αμέσως με τον πρωθυπουργό και μετέφερε την πρόταση του Τούρκου πρώην πρεσβευτή. Εν συνεχεία ειδοποιήθηκε (από το Μέγαρο Μαξίμου) και υψηλόβαθμο στέλεχος της στρατιωτικής ηγεσίας, όχι όμως της πολιτικής.

Το περίεργο είναι ότι και ο ανώτατος αξιωματικός επικοινώνησε με τη σειρά του και αυτός με το Μαξίμου προκαλώντας την δυσφορία του Πάνου Καμμένου. Εκ των υστέρων βεβαίως ορισμένοι στην κυβέρνηση επιχείρησαν να μετριάσουν το όλο ζήτημα ισχυριζόμενοι ότι ο κ. Καμμένος απουσίαζε στο Κατάρ. Ωσάν να μην υπήρχαν σταθερά ή κινητά τηλέφωνα;

Πηγή: Βηματοδότης