«Η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου», ανέφεραν υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την Τρίτη, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Η αναφορά αυτή έγινε με αφορμή την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, και οι ανώτατες πηγές επικαλέστηκαν προς επίρρωση των λεγομένων τους την περίπτωσητου πάστορα Μπράνσον που συνελήφθη στη Τουρκία και στη συνέχεια συνδέθηκε από τις εκεί αρχές ως τμήμα ανταλλαγής με τον Γκιουλέν και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν πως ηελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγών προσθέτοντας πως ούτε η τουρκική πλευρά έχει θέσει αίτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς

Επισήμαναν τέλος πως οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε ελληνικά – ευρωπαϊκά σύνορα προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει στη Τουρκία 3 δισ. ευρώ και να αντιμετωπίζει τους Έλληνες στρατιωτικούς ως τριτοκοσμικούς.