Το νέο σήμα της ενιαίας Κεντροαριστεράς, παρουσιάστηκε στο κλείσιμο του Συνεδρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, δόθηκε το νέο σήμα με το οποία η παράταξη θα πάει προς τις εκλογές.

Ενα σήμα που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με τον Ηλιο του ΠΑΣΟΚ αλλά έχει το πράσινο χρώμα του. Θέλει να δείξει τη σύνθεση των διαφορετικών δυνάμεων και χρωμάτων κι έχει μια κίνηση που θέλει να δώσει το σύνθημα της κοινής πορείας και ορμής.

Όπως ανέφεραν στενοί συνεργάτες της κ. Γεννηματά συμβολίζει το ρόδο της ελπίδας με αναφορές στις αξίες και τις παρακαταθήκες της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ σηματοδοτεί το παρελθόν το παρόν και το μέλλον της.

Ετσι, το ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος Αλλαγής ολοκληρώθηκε.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας είχε ξεκινήσει με θεματικές συνεδριάσεις για το «Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ», την «Ελλάδα στην Ευρώπη και τον Κόσμο», την «Ισότητα στην πράξη», το «Προοδευτικό Forum Νέας Γενιάς», την «Ηλεκτρονική Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής», τη «Συνταγματική αναθεώρηση» και για το Καταστατικό και τη Διακήρυξη.