Παρέμβαση υπέρ του ρόλου που θα έχουν οι γυναίκες στο σύγχρονο πολιτικό σκηνικό πραγματοποίησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στην πράξη» που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

«Πρέπει να φθάσουμε σε μια στιγμή που οι γυναίκες θα είναι σε θέση να ορίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση. Να είναι 151 γυναίκες στη Βουλή, και να κατέχουν θέσεις πολιτικής ευθύνης», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ μιλώντας για τη θέση της γυναίκας στις ευρωπαϊκές χώρες, τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην Ισλανδία, τη χώρα που θα μπορούσε όπως είπε να αποτελεί «φάρο» για τις υπόλοιπες χώρες σε ό,τι αφορά στις πολιτικές για την ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης καυτηρίασε δύο μεγάλα θέματα που ισχύουν στην Ελλάδα και, όπως είπε, προσβάλλουν τις γυναίκες. Το πρώτο είναι το θέμα των παιδικών σταθμών. Δεν γίνεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχει στέγη για όλα τα παιδιά, είπε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε είναι αυτό «της κακοποίησης των γυναικών στα μαιευτήρια» κάνοντας λόγο για τον μεγάλο αριθμό καισαρικών τομών.