Ομιλία στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Δραγασάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2018 22:43 |
Δραγασάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβερνητικού συνασπισμού
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι «η στρατηγική θέση του ΣΥΡΙΖΑ (...) ήταν ότι πρέπει να υπάρξει ένας αστερισμός, μια μεγάλη παράταξη με πολλά και διάφορα πολιτικά υποκείμενα. Πηγή: ANA

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ξεκίνησε την ομιλία του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, θυμίζοντας στιγμές συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με την Αριστερά και σημείωσε ότι στην Ευρώπη συγκρούονται τρία σχέδια για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα.

«Το πρώτο είναι να μείνουν όλα ίδια, σαν να μην υπήρξε κρίση, σαν να μην υπήρξε Brexit. Είναι το σχέδιο που υπονομεύει τους ιδρυτικούς σκοπούς της Ευρώπης και απειλεί τη συνοχή και το μέλλον της. Το δεύτερο σχέδιο είναι αυτό του ακροδεξιού λαϊκισμού, που βασίζεται στη λογική της περιχαράκωσης και σε ξενοφοβικές και αντιδραστικές αντιλήψεις. Και το τρίτο σχέδιο το οποίο διαμορφώνεται - και χαίρομαι που η κ. Γεννηματά κατέθεσε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες - είναι σχέδιο για μια προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη, για την Ευρώπη της δημοκρατίας, που στόχο της έχει την καταπολέμηση των ανισοτήτων» είπε ο κ. Δραγασάκης.

«Μια μεγάλη παράταξη με πολλά και διάφορα πολιτικά υποκείμενα»

Σημείωσε επίσης ότι τα βασικά ερωτήματα που τίθενται, είναι «με ποιους όρους θα πετύχουμε τη ρήξη με το παρελθόν που γέννησε την κρίση, με ποιες πολιτικές θα απαντήσουμε άμεσα, κυρίως σε αυτούς που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και με ποιες δυνάμεις θα δημιουργήσουμε εκείνη την προοπτική που ζητά η κοινωνία και η νέα γενιά».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι «η στρατηγική θέση του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που ήταν μικρό κόμμα, δεν ήταν πώς θα γίνει μεγάλο κόμμα που θα κυριαρχήσει και θα καλύψει όλο το χώρο. Η στρατηγική ήταν ότι πρέπει να υπάρξει ένας αστερισμός, μια μεγάλη παράταξη με πολλά και διάφορα πολιτικά υποκείμενα. Ενας τέτοιος λοιπόν συνασπισμός πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων μπορεί ν' αναλάβει το μεγάλο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας. Και αυτό αποτελεί μια ειλικρινή απάντηση στρατηγικού χαρακτήρα».

5
Dds
17/03/2018 08:02
"...είναι σχέδιο για μια προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη...". Γιάννη, εγώ λέω να αρχίσετε από την ... Ελλάδα !
J.P.
17/03/2018 07:35
Σιγά τ' αυγά Δραγασάκια κοίτα τα χάλια σας πρώτα, τα ρουσφέτια, τις επιδοτήσεις σε κολλητούς κλπ και μετά κάνε ομιλίες
Johny Eternal Memorandum
17/03/2018 01:11
Σιγά την ανακοίνωση .. να κλείνετε θεσεις στα ελικόπτερα με τα οποία θα την κοπανήσετε τα μαύρα μεσάνυκτα ....
Κατάντια
17/03/2018 00:52
Μη φας, θα έχουμε γλάρο. Την κεντροαριστερά τη στηρίζουμε με πάθος, αλλά με την προϋπόθεση να ξεχάσει οποιαδήποτε σκέψη για συνεργασία με το σύριζα. Αλλιώς, θα δει τα κόκκαλά της να ασπρίζουν στην έρημο της ιστορίας. Το εκτρωματικό συνονθύλευμα του σύριζα με τους καμμένους αποτελεί, όπως λέει κι ο Π.Παπασαραντόπουλος εδώ στα ΝΕΑ, τον βούρκο της πολιτικής. Μέσα του χάθηκαν όλες οι "καλές προθέσεις" με τις οποίες στρώθηκε ο δρόμος που μας έφερε στην κόλαση όπου ζούμε. Για κάποιους από μας, αριστερούς, ένας λόγος παραπάνω, γιατί η απάτη που εξέθρεψε το συνονθύλευμα, έστειλε για πάντα στον τάφο ο,τι καλό είχε σωρεύσει η Αριστερά, με τις θυσίες των ανθρώπων της. Κι έδειξε, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι η στόφα όλων αυτών των χυδαίων ήταν τα λασπωμένα ρετάλια της ιδεολογίας με την οποία μεγαλώσαμε: ψέμα, κούφια λόγια, ατιμία, χυδαιότητα, θράσος. Πούλα αλλού την πραμάτεια σου Δραγασάκη, όπου βρεις ακόμα λωτοφάγους. Εδώ σηκώνουμε πανιά για την πατρίδα, κι εσείς έχετε τελειώσει.
Ωροσκόπιο
17/03/2018 00:37
Προς το παρόν ο "αστερισμός" του Δραγασάκη αποτελείται από "αστέρια" του αριστερού λαϊκισμού και του δεξιού, ψεκασμένου, πατριδοκαπηλισμού. Σαν να μπήκε στο σπίτι με τις γαλότσες απ' το στάβλο ακούστηκε.