Πολλά προβλήματα έχουν συσσωρευτεί στο κεφάλι του Πρωθυπουργού και για να τα ξεπεράσει κατεβάζει τα ποτήρια με το ξινό νερό το ένα μετά το άλλο. Μαθαίνω ότι ο κ. Τσίπρας προτιμά το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό ξινό νερό, του οποίου η κάθε φυσαλίδα είναι λένε και ένα αστέρι ποιότητας. Τώρα θα πείτε, έπινε τέτοιο νερό και όταν ήταν στους Αμπελοκήπους ή στα 15μελή μαθητικά συμβούλια; Δεν ξέρω. Εκείνο που έμαθα είναι ότι το περασμένο φθινόπωρο σε μια επίσκεψή του στη Φλώρινα (για το φεστιβάλ των Πρεσπών) δοκίμασε το ξινό νερό και του άρεσε. Να σκεφτείτε ότι όταν υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Στ. Θεοδωράκη (φωτογραφία) έπινε ξινό νερό…

«Θέλεις ένα εσπρεσάκι;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Θεοδωράκη μόλις έφυγαν οι κάμερες και τελείωσε ο δυσάρεστος για τον κ. Τσίπρα διάλογος για το ποδόσφαιρο: «Ναι, ένα εσπρεσάκι θα το πιω» αποκρίθηκε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσεξε ότι το νερό που έπινε εκείνη την ώρα ο κ. Τσίπρας έβγαζε φυσαλίδες. «Τι πίνεις;» τον ρώτησε. «Ξινό νερό» απάντησε ο Πρωθυπουργός και ο κ. Θεοδωράκης του είπε αμέσως: «Ξινό νερό; Θέλω κι εγώ να πιω».

Ετσι, πίνοντας και οι δύο εσπρέσο και ξινό νερό, ο κ. Θεοδωράκης έβγαλε από το «φουσκωμένο» σακίδιό του το σχέδιο για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και το παρέδωσε στον κ. Τσίπρα.

Δείτε τώρα τι έκανε και τι είπε ο κ. Τσίπρας για να έχει την υποστήριξη του κ. Θεοδωράκη στο Μακεδονικό σε περίπτωση που ο συγκυβερνήτης του Πάνος Καμμένος δεν ψηφίσει. Του είπε λοιπόν (κατά τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής «τον παραμύθιασε») ότι περιμένει από την Ευρώπη κάτι να του δώσει, χωρίς να προσδιορίσει τι (αλλά εννοούσε το χρέος) σε περίπτωση που λύσει το Μακεδονικό έως το καλοκαίρι.

Πηγή: Βηματοδότης