Εξέδωσε NAVTEX

Ελληνική άσκηση στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά - Απάντηση στην Αγκυρα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/03/2018 00:39 |
Ελληνική άσκηση στο Αιγαίο με πραγματικά πυρά - Απάντηση στην Αγκυρα

Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσαν αντι-Notam στην Notam της Αγκυρας με την οποία είχε «κλειδώσει» την καρδιά του Αιγαίου για επτά εβδομάδες, καθώς προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά ακόμη και μέσα στο Πάσχα και μέχρι τέλος Απριλίου.

Ετσι με την ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 Αεροπορία και Ναυτικό δέσμευσαν περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από τις 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Η Αθήνα δεσμεύει έτσι τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο.

Στο χώρο αυτό προαναγγέλλει ασκήσεις με πυρά, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα καταρριφθεί.

Η Τουρκία στην δική της notam δέσμευσε το Αιγαίο και για την 25η Μαρτίου και για την Μεγάλη Παρασκευή, «σπάζοντας» το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ το οποίο προέβλεπε να μην γίνονται ασκήσεις σε εθνικές επετείους και θρησκευτικές εορτές των δύο χωρών.
Αλλά και οι ΗΠΑ εξέδωσαν Navtex για την ΑΟΖ Κύπρου όπου βρίσκεται το αεροπλανοφόρο του 6ου Στόλου. Κατά πάγια τακτική οι ΗΠΑ εκδίδουν «ζώνη προστασίας απαγόρευσης πτήσεων» γύρω από τα αεροπλανοφόρα τους απλώνοντας ομπρέλα προστασίας στην περιοχή όπου βρίσκεται το γεωτρύπανο.

2
Johny -- The Greek
09/03/2018 01:43
The only party now missing is Russia for live ammunition military exercises in the Aegean. Come for the Sun, Sky and Sea, stay for the show...
Johny -- The Greek
09/03/2018 01:41
ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ! Οσο υποχωρείς με τους Τούρκους ΤΟΣΟ ΑΠΟΘΡΑΣΎΝΟΝΤΑΙ. Εάν δεν αντισταθείς ΑΦΟΒΑ ΣΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΕ ΤΥΡΑΝΝΆΕΙ κ ΤΟΣΟ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΝΕΙ.... ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΎΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ κ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΉΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ. ΑΥΤΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.