«Δεν καταφέρνει να κρύψει τον πανικό του»

ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: Ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2018 21:27 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08/03/2018 21:34 |
ΣΥΡΙΖΑ για Σαμαρά: Ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ

Για «ακροδεξιό παραλήρημα» του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στους Financial Times.

Σε ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι «το ακροδεξιό παραλήρημα του σκιώδους προέδρου της ΝΔ, κ. Σαμαρά, έχει ξεπεράσει, πλέον, τα σύνορα της χώρας. Όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κάτω από τόνους εμφυλιοπολεμικής και ψυχροπολεμικής ρητορείας, δεν τα καταφέρνει. Ίσως γιατί γνωρίζει ότι, με αυτή την κυβέρνηση, όλοι είναι ίσοι έναντι του Νόμου, όσο ''εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες'' κι αν είναι».

«Μπορεί, βέβαια, για πολλοστή φορά να καταγγέλλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Μπορεί να φαντάζεται προσπάθειες εγκαθίδρυσης λατινοαμερικάνικων καθεστώτων. Επισημαίνουμε, όμως, ότι στο άρθρο του στους Financial Times δεν αναφέρει ούτε λέξη για το FBI, αντιλαμβανόμενος ότι θα τον διαβάσουν και Αμερικάνοι» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά απαντώντας στο σχόλιο της κυβέρνησης, τονίζουν πως «αρέσει, δεν αρέσει στον κ. Τσίπρα, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και διεθνώς».

2
Ε.Ε.Δ.
09/03/2018 01:52
2ον εκ 2: Ειναι λυπηρον οτι η πλεον σημαντικη απο οικονομικης αποψεως 4-ετια απο του τελους του ΠΠ2 εληξεν εξ αιτιας των ατελειων του Συνταγματος μας εις τας εκλογικας διαδικασιας δι' ενα ανωτατον πολιτικον αξιωμα, το οποιον εν τουτοις ειχεν παραλογωςυποβιβασθη δια λογους πολιτικων σκοπιμοτητων της στιγμης απο της 10-ετιας 1980 υπο του τοτε Πρωθυπουργου, του ΑΓΠ. Ειναι επισης λυπηρον, οτι ο σημερινος Πρωθυπουργος κ. Α. Τσιπρας, ο οποιος δεν ειναι οικονομολογος, ισως λογωι του νεαρου της ηλικιας του, δεν απεδωσεν την δεουσαν προσοχην εις τας οικονομικας επιπτωσεις της διακοπης του προγραμματος της 4-ετιας και επεδιωξεν την πτωσιν της Κυβερνησεως κ. Α. Σαμαρα. Το τι εχει ακολουθησει μεχρι τωρα δυστυχως δεν εχει επιβεβαιωσει ουτε τας προσδοκιας των ψηφοφορων του ΣυΡιζΑ μητε του Ελληνικου λαου και κατα γενικην εκτιμησιν πολλων επιφανων Ευρωπαιων οικονομολογων εχει σημαντικως επιβαρυνει την οικονομιαν της χωρας. Ελπιζεται οτι η διερευνησις του διεθνους σκανδαλου της Novartis θα ακολουθησηι χωρις παρεμβασεις εις την Δικαιοσυνην, δι' ενα προσθετον των πολλων λογων, την τυχοδιωκτικην αναμονην γειτονος χωρας, ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΟΥΣΗΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ, οπως ισχυρισθηι οτι δεν υπαρχει μεταξυ αυτης και της Ελλαδος διαφορα εις τας παρεμβασεις εις την Δικαστικην Εξουσιαν.
Ε.Ε.Δ.
09/03/2018 01:51
1ον εκ 2: Ουδεις πολιτικος εχει την τελειαν λυσιν εις τα εξαιρετικως πολυπλοκα προβληματα της συγχρονου πραγματικοτητος, αλλα ο κ. Α. Σαμαρας ανηκει εις μιαν νεαν κατηγοριαν Ελληνος ηγετου δια τους εξης τρεις λογους, 1. Εχει σπουδασει ενα των τριων κλαδων γνωσεως, οι οποιοι αποτελουν αναγκαιαν προϋποθεσιν δι' οιονδηποτε πολιτικον, τας οικονομικας, πολιτικας και στρατιωτικας επιστημας, εν προκειμενωι τας οικονομικας εις ενα των αριστων πανεπιστημιων των ΗΠΑ, το Harvard University, 2. Δεν ανηκει εις μιαν των πολιτικων οικογενειων των οποιων οι ανικανοι γονοι εχουν δυστυχως επισωρευσει τοσα δεινα εις την χωραν εις κρισιμους περιοδους 3. Κατα την διαρκειαν της πρωθυπουργιας του περιεγραψε τα πραγματα οπως ακριβως ησαν, και η πολιτικη την οποιαν ηκολουθησεν μετα του κ. Ε. Βενιζελου επεσυρεν την επιδοκιμασιαν ενος μεγαλου Ευρωπαιου πολιτικου, του κ. W. Schauble, ο οποιος δεν παρασυρεται ευκολως εις επαινους.