Συνάντηση με αντιπροσωπεία γερουσιαστών του αμερικανικού Κογκρέσου είχε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στη συνάντηση μετείχανεπτά Γερουσιαστές του Αμερικανικού Κογκρέσου και σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού «συνομίλησαν για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή, το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων».

Πάιατ: Ισχυροί δεσμοί Ελλάδας – ΗΠΑ

Οι ισχυροί δεσμοί Ελλάδας-ΗΠΑ, η εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου με επικεφαλής τον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, όπως αναφέρει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Σε ανάρτησή του στο Twitter με φόντο φωτογραφία από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Πάιατ γράφει: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη θερμή υποδοχή από τον Αλέξη Τσίπρα και τη συζήτηση για τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-ΗΠΑ, την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας και τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή».