Να πέσουν οι τόνοι αναφορικά με τα σκάνδαλο Novartis ζήτησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της ΝΔ περί σκευωρίας. Όπως τόνισε, «πρόκειται για διεθνές σκάνδαλο και πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, υπενθύμισε τις δηλώσεις του αναφορικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, λέγοντας πως ο ίδιος θα ήθελε να αποδειχτεί ότι δεν υπάρχουν.

Σε ερώτηση για το εάν έπρεπε να έρθει στη Βουλή η υπόθεση χωρίς επαρκή στοιχεία, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, ο κ. Ρήγας είπε πως από τη στιγμή που η Δικαιοσύνη «πέφτει» σε πολιτικά πρόσωπα, οφείλει να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Με αφορμή αυτό το γεγονός επανέλαβε πως πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είναι να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» πάντως εκτίμησε ότι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν, καθώς όπως είπε δεν μπορεί «κάτω από τη μύτη» των πολιτικών προϊσταμένων να συνέβαινε όλη αυτή η ιστορία και να μην έγινε αντιληπτή.

Ο Παναγιώτης Ρήγας προσέθεσε πως «αποδείχτηκε ότι δεν τα φάγαμε μαζί, τα ‘φαγαν κάποιοι και δεν μιλώ για πολιτικά πρόσωπα αλλά για ένα σύστημα» είπε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση παίρνει όλα τα θεσμικά μέτρα ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα.

Ερωτηθείς τόσο για τις χθεσινές δηλώσεις του αντιπρόεδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη όσο και για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, σε βάρος των δημοσιογράφων, ο Παναγιώτης Ρήγας είπε πως ο καθένας κρίνεται για τον τρόπο που εκφράζεται, αλλά στηλίτευσε τη ρητορική του ‘Αδωνη Γεωργιάδη και του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως από το 1974 δεν είχαμε ανάλογη ρητορική.

Κατά τα άλλα, ο κ. Ρήγας έκανε αναφορά σε μια θετική εξέλιξη που αποτελούσε και δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά την επιστροφή στο Δημόσιο, μετά από διυπουργική απόφαση, της πλειοψηφίας των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, οι οποίες είχαν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ τον Οκτώβριο του 2011.

Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα δεχτεί την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο και την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, καθώς η δικογραφία βρίσκεται στη Βουλή, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχτηκε να απαντήσει εφόσον δει την πρόταση της ΝΔ. «Αυτή τη στιγμή το μόνο που είναι δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχει σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία» τόνισε ο κ. Ρήγας.

Για τα εθνικά θέματα, με αιχμή το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη γραμμή του 2008 και εγκάλεσε τη ΝΔ για αλλαγή στάσης. Πάντως, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως στα εθνικά θέματα μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις και πως δεν θα επηρεάσει το κλίμα η υπόθεση Νovartis.