Με ένα μεταμεσονύκτιο «τρέκλισμα» από το βήμα της Ολομέλειας, ο Πάνος Καμμένος έκλεισε τον κύκλο των ομιλιών από τους πολιτικούς αρχηγούς. Ηταν μια παραχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προηγήθηκε και δεν έκλεισε τη συνεδρίαση, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί, για λόγους που προφανώς συνδέονται με τα ποσοστά τηλεθέασης. Το προχωρημένο της ώρας ίσως ήταν κι ένας από τους λόγους που η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ σε πολλά σημεία έδειχνε ακατάληπτη και ο ίδιος… ασταθής στο βήμα. Το κοκκινισμένο πρόσωπο και οι διαταραχές στον λόγο του υπουργού Αμυνας σχολιάστηκαν ακόμη και από κυβερνητικούς βουλευτές –οι οποίοι απορούσαν και με την απόφαση Καμμένου να διαχωρίσει τον Μάριο Σαλμά από την ομάδα των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη δικογραφία. Η «γραμμή» Καμμένου για μη παραπομπή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ διαβεβαίωναν ότι δεν ήταν και «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ.

Γκρίνιες Βούτση για τους χρόνους

Αγανάκτησε μέχρι και ο Νίκος Βούτσης από την πολύωρη διαδικασία. Αργά το βράδυ, από έδρας ο Πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε βολές στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που έθεσαν διαδικαστικά θέματα με την έναρξη της συνεδρίασης, αφήνοντας αιχμές και για την αντιπρόεδρο Τασία Χριστοδουλοπούλου που προήδρευε τις πρωινές ώρες και επέτρεψε στην αντιπολίτευση να ξεχειλώσει τους χρόνους των ομιλητών της και να αποδέχεται συνεχώς παρεμβάσεις «επί προσωπικού».

«Αναψαν τα αίματα» στο εντευκτήριο

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε στο εντευκτήριο της Βουλής ύστερα από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. Κάποιοι επισκέπτες που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση του εντευκτηρίου την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και δήλωναν συνεργάτες του αποκάλεσαν «κατσαπλιάδες» τους κυβερνητικούς βουλευτές. Τα σχόλιά τους προκάλεσαν τον θυμό δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο, της Αννας Βαγενά και του Δημήτρη Γάκη. Η Βαγενά απάντησε στα σχόλια των επισκεπτών πως ο Σαμαράς «κουβαλάει τον φασισμό», με αποτέλεσμα να κινηθούν εναντίον της και να χρειαστεί η παρέμβαση της φρουράς της Βουλής για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.