Λεκτικό επεισόδιο, την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, είχε στο εντευκτήριο της Βουλής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, η κυρία Βαγενά ήταν ξαπλωμένη σε έναν καναπέ και σχολίαζε μεγαλοφώνος την ομιλία του κ. Σαμαρά. Κάποια στιγμή υπήρξε αντίδραση από τους παριστάμενους και ειδικότερα από μία γυναίκα, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία της ζήτησε το λόγο για τα σχόλιά τους κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Η απάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο ίδιο ύφος, λέγοντας πως εκείνη είναι βουλευτής και έχει κάθε δικαίωμα να είναι εκεί και να σχολιάζει, ενώ αναρωτήθηκε ποια είναι η κυρία που βρίσκεται στο εντευκτήριο.

Πως έγινε

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Βαγενά απευθυνόμενη σε βουλευτές που παρακολουθούσαν την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού φέρεται να είπε: «Αυτοί δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα, ότι δεν είναι αφεντικά του λαού και ποιοι έχουν την εξουσία».Οι τελευταίοι απάντησαν και έτσι προκλήθηκε μια… μίνι λεκτική σύρραξη. Στο συμβάν φέρεται να ενεπλάκη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις εναντίον τους.

Για την υπόθεση αυτή η «Αυγή» ανέφερε: «Πρωτοφανές επεισόδιο συνέβη στο εντευκτήριο της Βουλής από πρόσωπα που δήλωσαν ότι είναι συνεργάτες του γραφείου Σαμαρά εις βάρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά και Δημήτρη Γάκη. Μετά την ομιλία του πρ. πρωθυπουργού οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι πλησίασαν τους βουλευτές αποκαλώντας τους «κατσαπλιάδες». Φώναζαν στους βουλευτές πως «θα τους ξαναφυτέψουν έτσι όπως τους φύτεψαν στο Γράμμο και στο Βίτσι» και ότι «θα τους σφάξουν με κονσερβοκούτι»!

Χρειάσθηκε να παρέμβει η φρουρά τη Βουλής η οποία απομάκρυνε τους τραμπούκους για τα περαιτέρω».