Πολλές ήταν στιγμές έντασης, τα πειράγματα μεταξύ βουλευτών, οι φορτισμένες ομιλίες αλλά και οι καυγάδες που έγιναν στη συνεδρίαση της Βουλής για τη Novartis.

Η συνεδρίαση δεν ξεκίνησε καλά αφού η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου… έστειλε στον διάολο τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου. Η φράση «άι στο διάολο» δεν ακούστηκε τόσο, όμως, γράφτηκε στα πρακτικά και ήρθε στα χέρια του Νίκου Δένδια ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Ενταση σημειώθηκε αργότερα μεταξύ του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «Είναι μέγιστη δημοκρατική εκτροπή οι απειλές ότι θα μας κλείσουν φυλακή, και άλλα που προσιδιάζουν σε μαφιόζικες μεθόδους. Τι εννοεί ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι θα μας πάει μέχρι τέλους; Ελπίζω να μην εννοεί τη φυσική μας εξόντωση»

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του έριξε το γάντι στον Παπαγγελόπουλο λέγοντας: «Γιατί φοβάστε να ανοίξετε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες; Μήπως γιατί μιλάγατε με την κ.Τουλουπάκη 25 φορές την ημέρα; Θα ανοίξουμε τα τηλέφωνά σας, κ. υπουργέ, και αν δε φοβάστε, ανοίξτε τα μόνος σας. Αλλά αν τα ανοίξετε, θα πάτε φυλακή, γι’ αυτό σκύβετε το κεφάλι, αλλά θα έρθει και αυτή η ώρα».

««Δεν θα ακολουθήσω τον κ. Γεωργιάδη σε σόου εντυπώσεων. Ο λαός καταλαβαίνει. Επιδίδεστε σε επικοινωνιακά σόου και συνεχίζεται να απειλείτε», απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Επίθεση από πολλούς βουλευτές δέχθηκε ο Παύλος Πολάκης. Από τη ΝΔ τον κατηγόρησαν ότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, ο οποίος δάκρυσε, ο κ. Πολάκης γελούσε από το έδρανό του και σιγοψιθύριζε λέγοντας «ναι, ναι, καλά μας τα λες, κατέθεσε τα έγγραφα».

Η συμπεριφορά αυτή εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι του φώναξαν «μη γελάς ρε, λίγο σεβασμό».

Αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του βουλευτή του Ποταμιού, Γ. Αμυρά και τη βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Καββαδία.

Έχετε δείξει πόσο αδίστακτοι είστε, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αμυράς. Όταν αντέδρασε η Αννέτα Καββαδία ο βουλευτής του Ποταμιού της ζήτησε να κλείσει το στόμα της: «Αν είχα στείλει εγώ φαξ από γραφείο πολιτικού να διοριστώ στην ΕΡΤ δε θα είχα τα μούτρα να είμαι εδώ!».

Αίσθηση έκανε η χειρονομία της Φώφης Γεννηματά προς τον Γιώργο Κουτρουμάνη. Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Κουτρουμάνης αποχώρησε από την αίθουσα ενώ οι συνάδελφοί του τον χειροκρότησαν. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αμέσως σηκώθηκε από το έδρανό της τον ακούμπησε τρυφερά στην πλάτη και τον συνόδευσε εκτός της αίθουσας.

Γενέθλια

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο επικεφαλής του ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και πήγε στη Βουλή με γλυκά. Συγκεκριμένα έφερε στην αίθουσα των δημοσιογράφων ένα κουτί με χειροποίητα σκαλτσούνια γεμιστά με τυρί και χόρτα που έφτασε από την Κρήτη ως δώρο φίλων του για τα γενέθλια.