O Αβραμόπουλος τις περισσότερες ψήφους, ο Σαλμάς τις λιγότερες

Παραπέμπονται και τα 10 πολιτικά πρόσωπα - Σκοτωμός με πρωτοφανείς εκφράσεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2018 08:03 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22/02/2018 05:40 |
Παραπέμπονται και τα 10 πολιτικά πρόσωπα - Σκοτωμός με πρωτοφανείς εκφράσεις

Εγκρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής, και ύστερα από θυελλώδη συνεδρίαση, η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες δέκα πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. 

Έπειτα από μια μαραθώνια διαδικασία, η οποία διήρκησε 21 ώρες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος ανακοίνωσε ότι κατόπιν των αποτελεσμάτων της διεξαχθείσης μυστικής ψηφοφορίας γίνεται δεκτή η πρόταση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διότι συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών που προβλέπεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 155 του Κανονισμού της Βουλής για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, καθώς και για τους οκτώ πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργο Κουτρουμάνη. 


Ακολουθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα

1. Δημήτρης Αβραμόπουλος: Ψήφισαν 218, Εγκυρα 192, Ακυρα 26, Υπέρ 188  παρών 4

2. Ευάγγελος Βενιζέλος:                 217                191               26            185  παρών 6 

3. Αδωνις Γεωργιάδης:                    218                192              26            186   παρών 6

4. Γιώργος Κουτρουμάνης:              217               192              25           180   παρών 11  κατά 1

5. Ανδρέας Λοβέρδος:                       217               190              27           186   παρών 4 

6. Ανδρέας Λυκουρέντζος:               218               190              28           180   παρών 8    κατά 2 

7. Παναγιώτης Πικραμμένος:          218               180              28           170   παρών 12  κατά 8 

8. Μάριος Σαλμάς:                             218                192              26           159   παρών 16  κατά 17

9. Αντώνης Σαμαράς:                        218                191              27           182   παρών 6   κατά 3

10. Γιάννης Στουρνάρας:                  218                190              28           182   παρών 6   κατά 2

Η Προανακριτική Επιτροπή θα απαρτίζεται από 21 μέλη (10 από τον ΣΥΡΙΖΑ, πέντε από τη ΝΔ και ένας από κάθε ένα από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης). Η Επιτροπή θα έχει χρονική διάρκεια ενός μηνός, σύμφωνα με την πρόταση της πλειοψηφίας. Αντέδρασαν τα υπόλοιπα κόμματα που ζήτησαν τρίμηνη διάρκεια.

Η μυστική ψηφοφορία διεξήχθη σε δέκα κάλπες, μια για κάθε εμπλεκόμενο,  σύμφωνα με την πρόταση της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι κάλπες δεν έφεραν τα ονόματα των εμπλεκομένων στη δικογραφία προσώπων, αλλά αριθμούς, ως εξής: η κάλπη με το Νο 1 ήταν για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, η Νο2 για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η Νο 3 για τον Αδωνι Γεωργιάδη, η Νο4 για τον Γιώργο Κουτρουμάνη, η Νο5 για τον Ανδρέα Λοβέρδο, η Νο 6 για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, η Νο 7 για τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο, η Νο 8 για τον Μάριο Σαλμά, η Νο 9 για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η Νο 10 για τον Γιάννη Στουρνάρα.

Τα αναφερόμενα στην κυβερνητική πρόταση πρόσωπα δεν ψήφιζαν στις κάλπες.

Η ΝΔ, παρίστατο στην ψηφοφορία, αλλά οι βουλευτές της δεν προσήλθαν στις κάλπες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κομμάτων για την τοποθέτησή τους στην ψηφοφορία:

- Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε υπέρ για όλα τα πρόσωπα

- Οι ΑΝΕΛ ψήφιζαν υπέρ για όλα τα πρόσωπα, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε για παραπομπή τον Μάριο Σαλμά, αλλά ανέφερε ότι οι βουλευτές του θα ψήφιζαν κατά συνείδηση

- Η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι θα έριχναν σε όλες τις κάλπες ψηφοδέλτιο που αναγράφει «Ναι στην σύσταση Επιτροπής για Προκαταρκτική Εξέταση (με πλήρεις αρμοδιότητες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής)», το οποίο καταμετράται ως άκυρο

- Η ΧΑ ψήφιζε υπέρ για όλα τα πρόσωπα

- Το ΚΚΕ ψήφιζε υπέρ για όλα τα πρόσωπα

- Η Ενωση Κεντρώων, ψήφιζε «παρών»

Φωνές και πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί

Σκοτωμός επικράτησε νωρίτερα στη Βουλή με φωνές μεταξύ βουλευτών και με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς. Ακούστηκαν εκφράσεις όπως πολιτική σκευωρία, συμμορίτες και αρχισυμμορίτες, παλιανθρωπιά του πρωθυπουργού, επιστρέφει ο Κόλλιας (της επταετούς Χούντας),  Δελφινάριο, το παραχέσατε, πολιτική αλητεία, θα μιλάω όσο πρέπει, άει στο διάολο κ.λπ.

Οσο περνούσε η ώρα και όσο η συζήτηση έφτανε προς το τέλος της τα νεύρα είχαν ενταθεί και ιδιαίτερα οι ομιλητές έρχονταν σε ευθεία σύγκρουση με τον Νίκο Βούτση για τον χρόνο της ομιλίας τους.

Από τις 9 το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, σε ένα κλίμα έντονα φορτισμένο πολιτικά, με πολλές αψιμαχίες, με αποκαλύψεις, εξομολογήσεις αλλά και με την αίσθηση του «εμφυλίου» στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Από το πρωί της Τετάρτης και σε μια διαδικασία που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, αναδείχθηκαν πτυχές της υπόθεσης που δεν ήξερε ο κόσμος, αλλά φάνηκε και η έντονη πολιτική αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ αλλά και των υπολοίπων εμπλεκόμενων προσώπων.

Η κυβέρνηση έκανε λόγο για διαφάνεια και να βγουν όλα στο φως, η αντιπολίτευση μίλησε για στημένη διαδικασία και για σκευωρία που δεν έχει προηγούμενο και που στόχο έχει την εξόντωση συγκεκριμένων προσώπων.

35
Τζιμ (Κανσας)
23/02/2018 10:26
Δειξε μου τους βουλευτες σου να σου πω τι λαος εισαι...
Χατζιαβατης
23/02/2018 10:25
Γουσταρω κουρδιλικια, παπουτσια στον αερα, λουλουδιασμενες εκφρασεις των 300 υπεροχων αντιπροσωπων του σοφου Ελληνικου λαου, του λαου των Ευρωπαιων ζητιανων.
dimp
23/02/2018 02:24
Ο αριστερός (;) ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγεί τους πολιτικούς του αντιπάλους σε δίκη με κατηγορίες του τύπου: μας είπαν ότι τους είπαν πως εικάζουν ότι ....!!! Και με τι μούτρα θα βγουν να ξαναμιλήσουν για σκευωρία στη δίκη του Μπελογιάννη;
elena
22/02/2018 16:39
ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΡΥΣΦΥΓΕΤΟ ΤΟΥ ΛΗΣΤΑΡΧΟΥ ΝΤΑΒΕΛΙ ? ΜΗΠΩΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ?
Χ
22/02/2018 12:47
Και το ΚΚΕ έπεσε στο επίπεδο ΧΑ και Συριζανελ...
Paris
22/02/2018 12:32
ΑΠΟΡΙΑ........ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ??....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΠΑΛΙ ΟΧΙ...ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ.....ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΨΗΜΑΧΙΕΣ?? ΕΤΣΙ ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ?...ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΜΕΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ....ΣΩΣΤΑ?? ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ....ΟΧΙ??....ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ....ΟΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΜΕΜΠΤΟ Η ΑΔΙΚΟ ΜΕ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ....ΑΛΛΟΤΕ ΚΕΡΔΙΣΑ ΑΛΛΟΤΕ ΕΧΑΣΑ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΕΙΛΙΑΣΑ ΝΑ ΠΑΩ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΑ.....ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΥΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ??....ΑΠΛΑ ΡΩΤΑΩ....
dimp
23/02/2018 02:11
Δηλαδή για σένα δεν έχει σημασία αν σε κατηγορούν για κάτι τόσο αόριστο (γιατί κάποιος που του είπαν μου είπε πως είπαν ...) κι όταν η σκευωρία βρομάει από μακριά, όταν το DOCUMENTO δημοσίευε 9 μήνες πριν καταθέσουν οι "κουκουλοφόροι" τι θα συμβεί και ποιους θα κατηγορήσουν! Σε βολεύει ο παραλογισμός να αφήνεις τους σκευωρούς να συκοφαντούν...!  
Αλεξια
22/02/2018 11:45
Αναρωτιεμαι τι κρατος δικαιου ειμαστε; Που ακουστηκε να παραπεμπονται στη δικαιοσυνη μελη του δικου μας κομματος! Η δικαιοσυνη πρεπει να ειναι η ιδια για ολους (εκτος βεβαια απο τα μελη του κομματος μας....). Ετσι δεν ειναι;
Χ
22/02/2018 11:38
Η χώρα μας περνάει άλλη μία χούντα.. να δούμε πως και πότε θα τελειώσει
Πάνος
22/02/2018 11:36
Όλος ο κόσμος έδιωξε τους κουμμουνιστες και εμείς τους κάναμε κυβέρνηση.
Η αλήθεια να λέγεται
22/02/2018 17:01
Και όλος ο κόσμος έδιωξε τους σοσιαλιστές, αλλά εμείς ψηφίζαμε σοσιαληστές.
tt
22/02/2018 10:34
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος ψήφισε ναι σε όλα δε μας είπε όμως ο κύριος Κουτσούμπας έχω στείλει και ένα mail στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος να μας πει για το Δημόσιο που οι μισθοί που συνεχίζουν να είναι ίδιοι και οι συνταξιούχοι βγαίνουν στα 50 και θα τους πληρώνει το ελληνικό το κράτος για 1000 χρόνια επίσης τον έχω γράψει για αυτούς που δουλεύουν στην οικοδομή τους κόβουν την σύνταξη και φυσικά τους κόβουν και τους μιστούς όλος ο ιδιωτικός τομέας έχει βληθεί δε μας είπε τίποτα ο κύριος Κουτσούμπας ο Καραγκιόζης του κουμμουνισμού έτσι τους έγραψα ένα mail και μου δε μου Έδωσαν απάντηση αυτό είναι το ΚΚ μάλλον θα διορίσει κι άλλους δημόσιους υπαλλήλους αν θα βγει σαν κυβέρνηση Κάπως έτσι ο κύριος Κουτσούμπας θα δουλέψει για το λαό εσείς του ΚΚ είστε για χέσιμο βλέπουμε τι κάνουν τα κουμουνιστή κακό Μάτα τα σοσιαλιστικά κόμματα οι νηστικοί που απ’ το 81 ανέλαβαν την Ελλάδα και ρήμαξαν τους έλληνες είτε ΠΑΣΟΚ είναι αυτό είτε συνεχίζει να είναι το ΣυΡιζΑ του ΠΑΣΟΚ γι’ αυτό το λόγο όλοι πασοκτσήδες έβριζαν τους συριζαίους γιατί ήξερε πως η δική τους θα πάνε σε αυτούς π.χ Κουρουμπλής Θα ήθελα να πω στον κύριο Πάγκαλο Σοσιαλιστής και κουμμουνιστής καλός μόνο νεκρός όλοι γύφτοι κινητική που δεν ήταν κυβέρνηση δυτικές χώρες οι κουμμουνιστές οι σοσιαλιστές μόλις βγήκανε σαν κυβέρνησης λεηλάτησαν τους λαούς τους έτσι είναι κύριε Πάγκαλε μετά ζιβάγκο γυρνούσατε στη Γερμανία τη δεκαετία του 70 και στην Ελλάδα φοράτε όλοι βρακο αλήτες είστε μπλεγμένη στα μεγαλύτερα σκάνδαλα η πολιτική σε σοσιαλιστές όλοι είναι στη φυλακή και έχετε και μούτρα κύριε Βενιζέλε και μιλάτε ή η Φώφη Γεννηματά ζητάει Τον ψήφο του ελληνικού λαού δεν πάτε εγώ τρέχω στο διάλο εσείς που καταστρέψατε την Ελλάδα έχετε και μούτρα και μιλάτε κλέφτες
Δεν ψηφίζω ΚΚΕ
22/02/2018 16:59
Αν έγραψες στον Κουτσούμπα ασυναρτησίες όπως γράφεις στο φόρουμ τι να σου απαντήσει; Ο άνθρωπος δεν κατάλαβε τι του έγραψες!
giorgos
23/02/2018 00:39
Θα ψηφιζεις ομως καποιον απο τους υπολοιπους που εχει βαλει στο στοχαστρο ο φιλος μας, και καλα κανει, για αυτο εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις τι λεει.. Πλρωνεσαι για να ριχνεις λασπη σε αγνες και τιμιες φωνες;; Οταν εσυ καταλαβεις τι σου γινεται, τοτε θα καταλαβεις και τι εγραψε σε ολα τα πρακτορακια εβραιοκομμουνιστικα στοξχεια που υπαρχουν μεσα στην βουλη, και με εντεχνο τροπο μας ξεζουμιζουν ολους, και εχουν κατι αστειους τυπους σαν εσενα, να πικαρετε αγνες φωνες, αληθινες φωνες.. Θα ανηκεις στην μαφια τζοχατζοπουλου, η σε καποιον αλλο αρχηγο που μας κλεβει;; Ξυπνα.. Μην ακολουθεις τον θεο των νεκρων. Και ο Χριστος θα σε φωτισει..
Δεν ψηφίζω ΚΚΕ
23/02/2018 01:28
Φίλε, σοβαρέψου λίγο. Τι Θεός των νεκρών; Ούτε το εξατάξιο δεν τελείωσες; Τι γράφεις; Εγώ ανήκω μόνο στον εαυτό μου! Δεν είμαι σκλάβος για να ανήκω σε αρχηγούς ή σε Θεούς.

Μήπως είσαι ο tt;
tt
22/02/2018 10:27
Για αύξηση στην Φαρμακευτική δαπάνη είναι από το 2001 περίοδο Σημίτη και περίοδο κάνα μαλλί δε βλέπω κανέναν απ’ αυτούς να κατηγορείτε είναι λίγο παράξουμε έτσι δείχνουν τα διαγράμματα δεν αναρωτήθηκε κανένας που είναι ο κύριος Καραμαλής που είναι κύριος Σημίτης Πέσαν οι μάσκες Βλέπετε το υπόβαθρο αυτόν που μας κυβερνούσαν μιλάμε αλήθεια που δεν έχει ούτε τέλος επίσης δεν παίζει κανένα ρόλο πλέον την ιδεολογία γιατί αυτοί οι άνθρωποι μας κυβερνάνε είναι χαμένη τα χούμε χάσει βρίσκονται στον κόσμο τους νομίζουν ότι Ελλάδα είναι το προσωπικό τους τσιφλίκι νομίζουνε πως είναι μια σακούλα που βάζουν το χέρι τους μέσα σε αυτήν και παίρνουν ότι θέλουν τώρα τι να πω ότι είναι λυπηρό αφού όλοι είστε αλήτες εσείς εκεί μέσα στην πόλη της Ελλάδος Ένας οποίος έχει μία τέτοια θέση και διάφορα τέτοια πράγματα δεν σέβεται ούτε την οικογένειά του ούτε τίποτα για την οικογένειά του είναι η πατρίδα του λοιπόν θα γελάσει και ο τελευταίος έλληνας με τις ληστείες που κάνετε και συνεχίζετε να κάνετε βλέπετε αντί να έρθουν οι συνταξιούχοι δημόσιοι πάλι πίσω για να γεμίσουν οι υπηρεσίες ανθρώπους στα 50 τους βγαίνω στη σύνταξη επίσης αυτοί που δουλεύουν στην οικοδομή στα μπετά τους κόβεται τις συντάξεις και τους μιστούς τους στον ιδιωτικό τομέα Είναι για γέλια είμαι στην πάνω από πέντε κατοστάρικα δεν υπάρχουν ενώ στο Δημόσιο συνεχίζονται να πληρώνω δυάδα Μίστι αυτοί είστε Εσείς με στη Βουλή των ελλήνων αλήτες και απατεώνες για να θυμηθούμε τη Νέα Δημοκρατία τον υπουργό που οδηγούσε με άλλες ταμπέλες για να μην πληρώσει τους φόρους τους το κράτος όσο για τον κύριο Βενιζέλο επί ΠΑΣΟΚ που έβγαλε το νόμο περί ευθύνης υπουργών για να σώσει το τομάρι τον κολλητό του και το γελοίο είναι ότι Φώφη Γεννηματά ζητάει από το λαό τον ψήφο του είστε για γέλια εσείς φυσικά του ΠΑΣΟΚ εσείς 30 χρόνια Διοικούσατε την Ελλάδα και είστε υπεύθυνοι που η Ελλάδα έφτασε εδώ που έφτασε σήμερα και έχετε μούτρα και γυρνάτε στον κόσμο μέσα τουλάχιστον η Νέα Δημοκρατία αυτά που λέει είναι εσείς αυτά που λέγατε δεν είστε και αποφάνθηκε ότι ήσασταν κλέφτες για την πολιτική σας είναι μες τις φυλακές και απατεώνες να πάτε όλοι στο διάολο έτσι όπως καταντήσατε την πατρίδα μας με όλη τη σημασία της έννοιας έχεις και μούτρα και γυρνάς Βενιζέλε να δούμε κι άλλους πολιτικούς από σας όπως τον Πάγκαλο δεν ντρέπεται που λέει τέτοιες μαλακίες ένας τούρκος Τούρκος νεκρός αυτή ήτανε που κυβερνούσαν την Ελλάδα κάποιοι άνθρωποι σαν τον Πάγκαλο 
Πάνος
22/02/2018 10:26
.....μεγάλοι κλεφταράδες!!
Λάκης
22/02/2018 09:59
Δεν τους βγήκε η καθαρή έξοδος στις αγορές, δεν τους βγήκε το Μακεδονικό, τώρα ανακάλυψαν τη Novartis!!! (πολύ πρόχειρα όπως πάντα). Θέλω να δω τι ετοιμάζουν να βγάλουν για τις εκλογές!
derkon
22/02/2018 09:48
Ακόμη και σ αυτήν την ψηφοφορία καταδεικνύεται ότι ο Σαλμάς απέχει κάθε μίζας ευθύνης. Το ποσοστό που αποδίδει ευθύνη για παραπομπή του Σαλμά, είναι το μικρότερο όλων των υπολοίπων. Σ αυτό το ποσοστό είναι οι φήφοι των συριζαίων και κάποιων εκ των ΑΝΕΛ, πιθανόν και κάποιων ποταμίσιων. Δηλαδή είναι μία ..........διατεταγμένη κυβερνητική ψήφος ! ! !
giorgos
23/02/2018 00:44
Λες ο σαλμας να μην ανηκει στην μαφια;; Τα ιδια λεγαν και για τον τσοχατζοπουλο οσοι τον ακολουθουσαν, αλλα μας βγηκε αρχηγος της Μαφιας.. Τωρα σε ποιον εδωσε το σκηπτρο;; Σκεφτεσαι σαν δουλος..
Καθαρός Ουρανός
22/02/2018 09:38
Μόνο 6 ήπια σχόλια μέχρι τώρα για το οξύ θέμα Νοβάρτις, πριν χρόνια θα γινόταν εμφύλιος ψηφιακός πόλεμος. Ο Ελληνικός λαός προσπερνά την ηγεσία του.
george
22/02/2018 09:36
Απλα αναρωτιέμαι πως υπάρχουν ακόμα άτομα που υποστηρίζουν τους κλεφτες και γράφουν αυτα τα σχόλια παρακάτω.
giorgos
23/02/2018 00:49
Υπαρχουν αυτοι που εχουν μπει στο δημοσιο, και ειναι υπευθυνοι για την καταντια του ελληνα.. Η βουλη ειναι υπο κατοχη πολλα χρονια πριν, και παραυτα ολοι ειναι μαζι με τους κατακτητες, πολιτικοι και δ.υ, εταιρεις που γινονται απκ το πουθενα, βγαζοντας εκκατομμυρια ευρω, ακομα και οι υπαλκηλοι τους ακολουθουν τα κομματα, γιατι φοβουνται μην απολυθουν.. Καταντια..
Κωστας
22/02/2018 01:22
Σταλινικες δικες με πρων πρωθυουργους να κλαινε στη βουλη οπως ο Μπουχαριν, ο Καμενεφ και ο ΖΙνοβιεφ ε? ΣΥΡΙΖΑ/Κομμουνιστες = Κινδυνος/Θανατος.
derkon
22/02/2018 09:55
΄Ολοι οι παραπάνω που αναφέρεις ήσαν εβραίοι, και τους εκτέλεσε ο Στάλιν. Μάλιστα ο πιό διεφθαρμένος όλων ο Μπουχάριν, που έγραψε το βιβλίο << το αλφάβητο του κομμουνισμού >> ζούσε ζωή και απείρου χλιδής.
Σύγκλιση των ολοκληρωτισμών
22/02/2018 09:37
Στάλιν Μαδούρο, από επιχειρήματα σκίζουμε βλέπω. Μιας χρήσης. Όπως του ΚΚΕ.
ΣΝΟΦ
22/02/2018 09:13
Ενώ οι δικές του κράτους της δεξιάς ήσαν όλες στα πλαίσια του κράτους δικαίου από τον Μεταξά, τον Παπάγου, τον Καραμανλή μέχρι την επταετία; Η πολλή μονομέρεια τυφλώνει παντως...
Αλεξια
21/02/2018 19:09
Γινανε οι τσοπανιδες κι οι βλαχοι ροκαδες ε; Χα, χα
Johny -- Σκίζω Μνημόνια
21/02/2018 18:46
Ετσι μπράβο ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ κ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΚΟΜΗ ΑΨΗΜΑΧΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ ΕΝΩ Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ....
derkon
22/02/2018 10:02
Αυτοί είναι ενωμένοι μάνον όσον αφορά τις μίζες και τις ρεμούλες γενικότερα. Εδώ η ΝΔ επειδή σαν μοναχοφάης έκανε ....πέναλτι, και δεν απέδωσε τα ανάλογα και στο υπόλοιπο πολιτικό πάνελ, --λάθος που έκανε και ο Τζοχατζόπουλος όταν έκλεψε το ΚΙΣΕ--, τώρα καλείται να πληρώσει αυτό το λάθος.
Byzantine
21/02/2018 22:25
Οχι συγγνωμη δεν βγαζει ο ενας το ματι του αλλου. Μεθοδευμενη ειναι η κατηγορια τι να κανουν οι αλλοι δηλαδη να κατσουν να τους σπιλωσουν; Αυτος ο Στουρναρας πια τους καθεται στο στομαχι απ την αρχη. Δεν τους εκατσε η υποθεση με την Μακεδονια οποτε εβγαλαν απο το συρταρι το 'μεγαλο' τους πια χαρτι με την Novartis το οποιο το κρατουσαν για την προεκλογικη περιοδο. Εαν υπαρχουν ευθυνες να αποδωθουν αλλα η μεθοδευση και ο τροπος που το κανουν ειναι βρωμικος.
derkon
22/02/2018 10:03
Ανακατεύεις ψέματα και αλήθεις. Παλιά αυτή η τακτική, και πάντα αποδίσει.-
ανδρεας'δυας
21/02/2018 18:15
Novartis! Γλυκά φυσά ο μπάτης της κλοπής και της απάτης. Κλέβουν Όλοι. Κλέβουν κι οι δώδεκα απο Στόλι. Κλέψε όσο είσαι ζωντανός γιατί εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια. Κλοπή κι απάτη είν΄της ζωής το μονοπάτι. Έτσι εξηγείται και πως βουλιάξαμε στα χρέη και θα μας στραγγαλίζουν μέχρι το 2060. Και βάλε! Γεία σας λεβέντες μου. Αυτές είν΄οι κουβέντες μου.
Χ
22/02/2018 11:52
Διαφθορά υπάρχει από τα αρχαία χρόνια, έχει σίγουρα σχέση με το ότι δεν έχεις λεφτά σε ένα μικρό βαθμό. Δεν υπάρχει αξιοκρατία, δεν έχουμε αρκετές εξαγωγές και είμαστε αναξιόπιστοι με ακόμα ποιο αναξιόπιστη δικαιοσύνη, οι δήθεν επαναστάτες συνδικαληστές έδιωξαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής και το υπόλοιπο πήγε χαρούμενο στη Βουλγαρία κλπ κλπ. Για αυτό είσαι φτωχός (που νομίζεις ότι είσαι μεσαία τάξη επειδή έχεις ένα σπίτι.. ) και τα λαμόγια τώρα σου πουλάνε το ένα παραμύθι μετά το άλλο ώστε να παραμείνουν στις καρέκλες τους. Σε όλα τα πλάτη της γης και σε όλες τις χρονικές περιόδους υπήρχαν κλέφτες όμως τέτοια παρακμή όπως αυτή που ζούμε με την Ελληνική δικαιοσύνη και την κυβέρνηση θα την συναντήσεις μόνο στις μαύρες σελίδες της ιστορίας. Για διάβασε αν θέλεις αυτές τις σελίδες για να δεις και τι άλλο θα χάσουμε σύντομα εκτός από τα λεφτά μας..
Βρασίδας
21/02/2018 15:19
Επιτέλους κατάλαβα γιατί κάλεσε τον Ταγίπ στην Ελλάδα. Μαθήματα δημοκρατίας ήθελε να πάρει ο μικρός…..