Με μια τακτική που παραπέμπει ευθέως στο «σκληρό ροκ» που ακολουθούσε και την περίοδο της πρωθυπουργίας του αντιμετωπίζει ο Αντώνης Σαμαράς (φωτογραφία) τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την υπόθεση της Novartis. Οι δύο πολιτικοί, που ουδέποτε είχαν καλές σχέσεις ακόμη και όταν οι ρόλοι τους ήταν διαφορετικοί, δίνουν ένα νέο ραντεβού προσωπικής αντιπαράθεσης αύριο στην Βουλή. Σε μια συνέχεια τού «δεν σας κοιτάω για να μην γελάω» που είχε πει στον Τσίπρα από το έδρανο του πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς, αύριο θα υπάρξουν ξεκάθαρες καταγγελίες περί σκευωρίας και απόπειρας εξόντωσης την πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν ο πρώτος από τα πολιτικά στελέχη που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σήκωσε το γάντι καταθέτοντας μήνυση κατά του Αλέξη Τσιπρα και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, θα επιμείνει σε όσα περιλαμβάνει στις 56 σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς του στον Αρειο Πάγο. Πρόκειται για ένα πολιτικό κείμενο, το οποίο όμως αποκρούει και νομικά τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εις βάρος του. Ο όρος «συμμορία» αναμένεται και πάλι να χρησιμοποιηθεί από τον Σαμαρά, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι «οι ενορχηστρωτές της σκευωρίας είναι ο Πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης». «Αυτοί σχεδίασαν την σκευωρία, προανήγγειλαν το αποτέλεσμα της έρευνας, αξιολόγησαν αυτά που οι ίδιοι σχεδίασαν, πιέζοντας και χρησιμοποιώντας δικαστικούς λειτουργούς και ψευδομάρτυρες και κατηύθυναν όλη την διαδικασία. Αυτό είναι συμμορία», είναι το δικό του μήνυμα.

Ο Κουρουμπλής. Ακόμη, θα αναδείξει το θέμα Κουρουμπλή και την «εξαφάνιση» του ονόματος του υπουργού Ναυτιλίας από τη δικογραφία, ενώ σε ό,τι αφορά τους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση θα υποβάλει σειρά ερωτημάτων που αφορούν τη χρονική στιγμή των καταθέσεων των μαρτύρων, τις παραλείψεις τους, τον χρόνο κατά τον οποίο «αποφάσισαν» να τον εμπλέξουν στην υπόθεση, τις αντιδράσεις των εισαγγελικών Αρχών, αλλά και την κατεύθυνση που αυτές είχαν από την κυβέρνηση, όπως υποστηρίζει. Θα διαψεύσει ότι είχε οιανδήποτε κατ’ ιδίαν επαφή με τον πρώην αντιπρόεδρο της Νovartis Κων. Φρουζή. Τέλος, θα αναφέρει ως παράδειγμα προχειρότητας στη σύνταξη της δικογραφίας και στις καταθέσεις των μαρτύρων τη σύγχυση που υπήρξε μεταξύ του στενού του συνεργάτη Χρύσανθου Λαζαρίδη και του στελέχους του Χρηματιστηρίου που φέρει το ίδιο επώνυμο.

«Μέχρι τέλους». Ο Αντώνης Σαμαράς θα διαβεβαιώσει και την Εθνική Αντιπροσωπεία πως θα φτάσει το θέμα «μέχρι τέλους», θέτοντας παράλληλα ζήτημα δημοκρατίας στη χώρα. Θα χαρακτηρίσει κατ’ εξοχήν πολιτικό το ζήτημα που έχει ανακύψει και θα συνδέσει την υπόθεση της Novartis με την «έκρηξη» του Σκοπιανού και τις συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Στηρίζοντας πλήρως τη γραμμή της ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξάλλου, θα προκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας να υπερψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.