«Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητηθούν όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα εξοπλιστικά» ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, προτείνοντας, επίσης, «όλες οι μεγάλες παραγγελίες για τα εξοπλιστικά να εγκριθούν από διακομματική επιτροπή της Βουλής».

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, «δεν μπορεί η Τουρκία να αγοράζει 100 F35 και εμείς να διορθώνουμε τα ήδη παλαιά τεχνολογίας αεροσκάφη».

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε: «Η Τουρκία αισθάνεται ισχυρή και εξ αυτού του γεγονότος οδηγεί την Ελλάδα σε συνεχείς παραχωρήσεις. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι τα Ίμια είναι τουρκικά. Τα ελληνικά πλοία αποχώρησαν από την περιοχή και έτσι δίνεται η εντύπωση ότι δεν υπερασπιζόμαστε τα Ίμια. Κάθε φορά που δημιουργεί μία κρίση η Τουρκία και εμείς υποχωρούμε, δημιουργεί και νέα Ίμια. Η τακτική της είναι να γκριζάρει όλο το Αιγαίο».

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «η Ένωση Κεντρώων θα αγωνιστεί μέχρι τέλους, έτσι ώστε να μη δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια».

Τέλος, για την υπόθεση Novartis τόνισε: « Η κυβέρνηση κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για σκάνδαλα και για κλοπή του δημοσίου χρήματος και την ίδια στιγμή καλεί την αντιπολίτευση να συναινέσει για το καλό του τόπου. Όσον αφορά τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση Novartis έχει κενά, μυρίζει σκάνδαλο, αλλά πρέπει να δεθούν οι κατηγορίες και να λάμψει η αλήθεια. Αυτό το υλικό που στάλθηκε στη Βουλή δεν έχει δεθεί, χρειάζεται καλύτερη έρευνα από τη Δικαιοσύνη. Αναμφίβολα η εταιρεία λάδωνε, το σύστημα, όμως, είναι υπουργοκεντρικό και έτσι δημιουργούνται πιο εύκολα σκάνδαλα και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.