«Η κυβέρνηση δίνει κίνητρα»

Τσίπρας: Δημιουργούμε προϋποθέσεις επιστροφής νέων επιστημόνων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2018 16:24 |
Τσίπρας: Δημιουργούμε προϋποθέσεις επιστροφής νέων επιστημόνων

«Για πρώτη φορά οι επενδύσεις για την έρευνα και την καινοτομία στην Ελλάδα φθάνουν το 1% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι νέοι επιστήμονες από το εξωτερικό στη χώρα τους» σημειώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται από σχετικό βίντεο, αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δίνει κίνητρα για την επιστροφή νέων επιστημόνων από το εξωτερικό μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας με χρηματοδότηση 240 εκατ. ευρώ».

Σημειώνεται ότι δημιουργούνται 1.100 νέες θέσεις ερευνητών σε ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα και στηρίζονται οι καινοτόμες επιχειρήσεις: με το Ταμείο Επενδυτικών Συμμετοχών, με κίνητρα επενδύσεων, με φοροαπαλλαγή για ερευνητικές δαπάνες.

Τονίζεται, επίσης, ότι «μέσα από το πρόγραμμα «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» για τη συνεργασία καινοτόμων επιχειρήσεων με ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα, εκταμιεύονται 394 εκατ. ευρώ».

Τέλος, αναφέρεται πως «η έρευνα τίθεται στην υπηρεσία της κοινωνίας καθώς η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της Ιατρικής του μέλλοντος με τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Εξατομικευμένης Ιατρικής για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου που θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες.

Παράλληλα, εισάγεται η προηγμένη τεχνολογία στην αγροδιατροφή για τα εθνικά μας προϊόντα. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».


4
......
15/02/2018 08:33
.......... ωωωωωωωω !!!!! ναι.... με τις προοπτικές αναβάθμισης του ρόλου τους που προδιαγράφονται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ......
Λάκης
14/02/2018 20:07
Μ'αυτό το πλευρό να κοιμάσαι... Ποιός θα γυρίσει πίσω στην απόλυτη ανασφάλεια που του παρέχει το Ελληνικό κράτος;
Ομως
14/02/2018 19:15
δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων...έρευνα, αμφισβήτηση, περιέργεια και ρίσκο καριέρας αποδεκτά πέρα από το ``είπε ο κύριος καθηγητάς//...θυμάμαι. τηνν ενεργή δραστηριοποίηση των φοιτητών από την Κοπεγχάγη, την Λούντ, την Νεσατελ, την Λωζάννη την Πασαντενα που θα μπορούσα να συνοψίσω με την φράση // δεν σας ζήτησα να μου επαναλάβετε το βιβλίο, σας διαβεβαιώνω, το έχω διαβάσει, αλλά να κάνετε κριτική της θεωρειας// που ζητούσαν αυτοί που μας βοηθούσαν να καταλάβουμε... ``
Δ2
14/02/2018 18:40
Kαλα... εσυ τραγουδα μονος σου, οπως παντα, Προεδρε χαζοβιολη...Θα παρατησουν τις καριερες τους στο εξωτερικο για θα ερθουν εδω για "φοροαπαλαγη".. Εισαι και πολυ αρρωστος ..και τα "ερευνητικα κεντρα" δεν εχουν μια, για να σε γιατρεψουνε. Καλα θα κανεις να ασχοληθης με αυτα που εισαι ασσος. Πουλημα τις ελλαδας, προδοσια του ελληνικου λαου, τσιμουδια οταν οι Τουρκοι πουλανε μουρη και να φωναζεις την μαμα σου (Ε.Ε) οταν σε σφαλιαριζουν....