Απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Ξεκάθαρη θέση από το ΝΑΤΟ ζητεί ο Π. Καμμένος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2018 16:06 |
Ξεκάθαρη θέση από το ΝΑΤΟ ζητεί ο Π. Καμμένος

Αίτημα προς τους συμμάχους της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ αλλά και στην ΕΕ να πάρουν «ξεκάθαρη θέση» σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της Τουρκίας απηύθυνε ο υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια διμερών συναντήσεων που είχε σήμερα με ομολόγους του στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Ενημέρωσα τους υπουργούς του ΝΑΤΟ για τη συμπεριφορά της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες με τα δύο γεγονότα κυρίως στην περιοχή των Ιμίων και την ένταση, τη λεκτική ένταση, που δημιουργούν οι ανακοινώσεις του προέδρου Ερντογάν αλλά και Τούρκων αξιωματούχων», δήλωσε ο Π. Καμμένος σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και συμπλήρωσε ότι παρουσίασε «στοιχεία» σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα, ζητώντας την «παρέμβασή» τους.


«Διότι δεν νοείται μία χώρα-σύμμαχος του ΝΑΤΟ να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο σε έναν άλλο σύμμαχο όπως είναι η Ελλάδα» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα «θετικά» αποτελέσματα καθώς με το «οπτικοακουστικό υλικό» που παρουσιάστηκε στους ομολόγους του και τον γ.γ. του ΝΑΤΟ έχει γίνει πλέον «αντιληπτό» ότι «η Τουρκία έχει ξεφύγει από τη συμπεριφορά ενός συμμάχου και ενός γείτονα».

Ο υπουργός 'Αμυνας σημείωσε ότι το ζήτημα «δεν έφτασε μέχρι το Συμβούλιο, διότι η ενημέρωση γίνεται σε διμερές επίπεδο», λέγοντας ωστόσο, ότι «θα τεθεί και στο Συμβούλιο από τη στιγμή που θα έχουν ενημερωθεί όλοι οι υπουργοί με τα αποδεικτικά στοιχεία για τη συμπεριφορά της Τουρκίας».
Επισήμανε ακόμη ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός ότι το πλοίο του Λιμενικού Σώματος έχει χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ.

«Μετά από την τελευταία συμφωνία για τη μετανάστευση της Ε.Ε., τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Δεν έχουμε παραβίαση δηλαδή μόνο των ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και των ευρωπαϊκών, και έχουμε ουσιαστικά επίθεση από τη μεριά της Τουρκίας, μέσω των πλοίων και του εμβολισμού του πλοίου του λιμενικού σώματος ενός πλοίου της ΕΕ το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί σαν Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή», τόνισε ο ίδιος ενώ σημείωσε ότι «ήδη σε επίπεδο ΕΕ έχουν ξεκινήσει να υπάρχουν παρεμβάσεις ξεκάθαρες υπέρ της Ελλάδας».

Επιπλέον, ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, οι οποίες «ουσιαστικά ανατρέπουν τις δηλώσεις Ερντογάν και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων», τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτές οι δηλώσεις «δεν μπορούν να διασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά εν τη πράξει και εν τω πεδίω».

«Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά, η ελληνική ακτοφυλακή, το Λιμενικό Σώμα αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκονται εκεί και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε θέματα εθνικής κυριαρχίας για κανένα λόγο, και ζητούμε από τους συμμάχους μας στην Ε.Ε. αλλά και στο ΝΑΤΟ να πάρουν ξεκάθαρη θέση» κατέληξε στις δηλώσεις του στο Πρακτορείο ο Έλληνας υπουργός.

7
Made in USA
15/02/2018 08:22
Στημένο επεισόδιο για να κρατηθεί στην εξουσία. Η ΝΔ «παγώνει» την εξεταστική για Καμμένο λόγω Ιμίων (χαχαχα). Λες και κάποιος σοβαρός άνθρωπός θα του δώσει σημασία. Ο Καμμένος είναι ο πιο επικίνδυνος από όλους. Θα πουλούσε την μάνα του όχι για τα λεφτά, αλλά γιατί είναι τελείως βλάκας. Κάπως έτσι κάνει και με τα νησιά του Αιγαίου. Τα πάντα είναι στημένα και καλά σκηνοθετημένα, από όλα (ανεξαιρέτως) τα κόμματα της ελληνικής Βουλής. Προς τους στρατηγούς της Ελλάδας: Όταν έλθει η στιγμή (της σύρραξης) να θυμάστε ότι υπηρετείτε την πατρίδα και όχι τον Καμμένο.
Μαρκος
15/02/2018 00:36
Ο τουρκος Προεδρος ισως δεν γνωριζει οτι οταν εισεβαλαν στην Κυπρο , ο τουρκικος πλυθισμος στην Κυπρο ητανε μονο 84.000 και τω ρα υπερβαινουν τις 250.000. Πρεπει λοιπον να καταλαβη οτι η Κυπρος ειναι μια και ο πλουτος της ανοικη μονο στην Κυπρο και στους Κυπρεους πολιτες. Μαρκος 14/02/20
Πανος
14/02/2018 22:35
Αμα παρεις καθαρη θεση απο τους "συμμαχους" σφυρα μου.
xristos
14/02/2018 20:04
ποτεσ το νατο δεν μασ στήριξε και εμεισ παντα προσφερουμε ειναι καιροσ ολλοι σε αυτην την βουλη να ειναι μαζι στα εθνικα θέματα και να ενισχύσουμε την αμυνα μασ περικοπτοντασ απο το δημοσιο για να ενισχυθούμε αμυντικα
Λάκης
14/02/2018 19:53
Αυτή τη φορά μίλησες πολύ σωστά Πάνο! Θέλω να σημειώσω όμως ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι ούτως ή άλλως και Ευρωπαϊκά και πρίν από τη συμφωνία για τη μετανάστευση!
Νίκος
14/02/2018 19:50
Για να σοβαρευτούμε επιτέλους, μόνο με οργάνωση τύπου Ισραήλ θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Αλλά είμαστε έτοιμοι γι' αυτό;
Dimigrant
14/02/2018 17:48
Ολα καλα Πανο να δουμε ομως τι απηχηση θα εχουν οι δηλωσεις σου στους κοιμισμενους "συμμαχους" μας....