Με τον τομεάρχη Αμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια επικοινώνησε ο υπουργός

Αμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις

στα ελληνοτουρκικά, μετά την ένταση που επικράτησε στην περιοχή των

Ιμίων.

Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη διήμερη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Αμυνας εξέφρασε τη βούλησή του να ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μόναχο, όπου θα συμμετέχουν στην 54η Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, πηγές της ΝΔ, σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ ανέφεραν πως: «Η ΝΔ θεωρεί θετικές τις ενέργειες για την αποκλιμάκωση της χθεσινής έντασης στο Αιγαίο, αλλά θα περίμενε από τον κ. Τσίπρα να δηλώσει στον Τούρκο ομόλογό του, κάτι αυτονόητο: Ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και ότι τα Ιμια είναι ελληνικά, κάτι που όπως διαφαίνεται από τις κυβερνητικές διαρροές απέφυγε να τονίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον κ. Γιλντιρίμ».

Παράλληλα, η ΝΔ αποφάσισε να «παγώσει» τις διαδικασίες για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, λόγω των γεγονότων στα Ίμια και της έντασης που προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο.

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θα μετάσχει σε άτυπη ενημέρωση για το Αιγαίο

Σε σχέση με την τηλεφωνική συνομιλία Καμμένου-Κικίλια, στην οποία ο υπουργός Αμυνας ζήτησε να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ στη Γερμανία καθώς και οι δύο θα παρευρεθούν την Παρασκευή στο Munich Security Conference, διευκρινίζεται από πηγές της ΝΔ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να έχει οποιαδήποτε συνάντηση με τον κ. Καμμένο.

Ο υπουργός Άμυνας, άλλωστε, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνει για οποιοδήποτε θέμα κρίνει αναγκαίο, τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ Βασ. Κικίλια, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, πηγές της ΝΔ που είχαν επικοινωνήσει με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν επισημάνει πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία άτυπη ενημερωτική συνάντηση που αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο».

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν πως η ΝΔ έχει ζητήσει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής για την κατάσταση στο Αιγαίο παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας, και κεκλεισμένων των θυρών.