Τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία, δηλώνει σε επίσημη ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στο διάβημα διαμαρτυρίας του ελληνικού ΥΠΕΞ για τον εμβολισμό του σκάφους του ελληνικού λιμενικού το βράδυ της Δευτέρας από τουρκική ακταιωρό.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται:Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις 13 Φεβρουαρίου υποστηρίζεται ότι ο ΓΓ του ελληνικού ΥΠΕΞ προχώρησε σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας σε σχέση με ένα περιστστικό που έλαβε χώρα στην περιοχή των Ιμίων. Δυστυχώς η ελληνική πλευρά ως συνήθως παραπληροφορεί και διαστρεβλώνει τα γεγονότα.

Παράλληλα η ανακοίνωση σημειώνει: Στην πραγματικότητα ο αναπληρωτής γγ του Υπουργείου μας (σσ της Τουρκίας) τηλεφώνησε στον γγ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών χθες το βράδυ σε σχέση με επικίνδυνους ελιγμούς σκαφών του ελληνικού λιμενικού στην περιοχή των Ιμίων που ανήκει στη χώρα μας (σσ στην Τουρκία) και τον ενημέρωσε ότι υπάρχειέντονη παρουσία των ελληνικών ενόπλων Δυνάμεων στον αέρο και στην θάλασσα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσε – σύμφωνα πάντα με την εν λόγω ανακοίνωση – στον γγ του ελληνικού ΥΠΕΞ ότι η ελληνική πλευρά πρέπει να σταματήσει αυτές τις επικίνδυνες κινήσεις, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία μαζί με το μέτρο έχει χάσει και τον κοινό νου

Απαντώντας στην τουρκική ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε ανέφερε χαρακτηριστικά:«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».