«Έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό»

Μπουτάρης: Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία μας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2018 10:17 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13/02/2018 15:06 |
Μπουτάρης: Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία μας

«Έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε την Τρίτη για το όνομα της Μακεδονίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στον απόηχο των αντιδράσεων για τις δηλώσείς του περί μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία» και των ΚΤΕΛ.

«Δεν είπα να αλλάξουμε το όνομα, είπα ότι έχουμε πρόβλημα εμείς με το αεροδρόμιο διότι οι ξένοι τα Σκόπια τα ξέρουν ως Μακεδονία, κατεβαίνουν στο αεροδρόμιο και μπερδεύονται» σημείωσε.

Μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε επίσης πως «αν ετίθετο θέμα μετονομασίας» του αεροδρομίου ο ίδιος θα πρότεινε για παράδειγμα να ονομαστεί «Νίκος Γκάλης».

«Ποια ‘’πάντα δίνουμε’’ αυτά που έχουν ήδη πάρει;» διερωτήθηκε για την ονομασία. «Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας… Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων…  σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Το περίφημο ‘’όνομα’’ έχει διχάσει τον κόσμο μας έχει διαλύσει» σημείωσε μάλιστα.

«Τι μάχη δίνουμε, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι» ανέφερε ακόμα για τους Σκοπιανούς. «Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές» σχολίασε ακόμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο Γ. Μπουτάρης σε διευκρινιστική τοποθέτησή του στα ΜΜΕ, ανέφερε  χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι που οι δηλώσεις που έκανα χθες στο δημοτικό συμβούλιο παρερμηνεύτηκαν. Απομονώθηκε μια φράση από το σύνολο των προβληματισμών που εξέφρασα και αποδόθηκε παντελώς λανθασμένα. Και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς, εάν δει ολόκληρη την ομιλία μου και τα πρακτικά στο δημοτικό συμβούλιο. Άλλωστε εκείνη την ώρα ήταν παρόντες και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Δεν τους έκαναν εντύπωση και δεν αντέδρασαν».

Πρόσθεσε πως «δεν ζήτησα, ούτε ζητώ την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου, ούτε για τίποτε άλλο που φέρει το όνομα Μακεδονία. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

«Αυτό που είπα και δεν παίρνω πίσω είναι ότι στο ζήτημα αυτό έχουμε χάσει προ πολλού, αφού ήδη 140 κράτη έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το όνομα 'Μακεδονία' κι εμείς δυστυχώς με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων 25 χρόνων έχουμε χάσει. Αυτό πρέπει να μας προβληματίζει» είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι πως το κλίμα είναι ήδη φορτισμένο και καλά θα είναι να κατέβουν οι τόνοι για να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι καλή και για τους δύο. Συμφωνία καλή για έναν δεν υπάρχει» πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Παρόντες στις δηλώσεις του κ. Μπουτάρη ήταν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα και αντιδήμαρχοι.

4
Παπ
13/02/2018 15:51
Το χωριό του το βλάχικο Νυμφαίο πολέμησε το 22 στην μικρά Ασία αλλά αυτός βγήκε προδότης
ηλέκτρα
13/02/2018 12:03
Συμπληρώνω: Υπάρχουν σοβαρά συμφέροντα στις σχέσεις των δύο χωρών και οφείλουμε αυτά να λάβουμε υπόψη.
ηλέκτρα
13/02/2018 12:01
Μάλιστα κύριε δήμαρχε. Σωστή τοποθέτηση! ! οι Έλληνες αρέσκονται να είναι πέρα για πέρα συναισθηματικοί και πάντα βρίσκουν κάτι για να συγκεντρώνονται και να φωνάζουν. Το θέμα αυτό που χρονίζει αδικαιολόγητα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό. Ήδη υπάρχει το όνομα προσωρινά ''Μακεδονία'' και τείνει να παραμείνει ως χρονίζον. Και όπως λέει και το γνωμικό ''ουδέν μονιμότερο του προσωρινού''.
Ι.Κάλφας Σουηδια
13/02/2018 10:56
Έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε την Τρίτη για το όνομα της Μακεδονίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Σάλος με Μπουτάρη: Μπορούμε να μετονομάσουμε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε «Νίκος Γκάλης» Να αλλάξουμε κι εμείς το όνομα, όπως άλλαξαν και οι Σκοπιανοί. Αυτές οι αισχρότητες εκφράστηκαν από ένα βρικόλακα Δήμαρχο της συμπρωτεύουσας του κράτους των βάμπιρων και κανίβαλων που λέγετε Ελλάδα. Βρε μελλοθάνατε βρικόλακα Μπούταρη θα αναστηθούν οι Μακεδονομάχοι και θα σε σουβλίσουν . Πόσα ακόμα θα ακούσει ο Έλληνας από αυτά τα αποβράσματα που ψηφήσει προτού πέσουν τα αυτιά του.