Κατά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Μανώλης Γλέζος: Βγάλτε από το μυαλό σας τη λέξη Μακεδονία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2018 01:14 |
Μανώλης Γλέζος: Βγάλτε από το μυαλό σας τη λέξη Μακεδονία
«Για ακόμη μία φορά, το ελληνικό έθνος, ως κράτος, οδηγείται σε κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο εκβιασμών. Εκβιασμό από το ΝΑΤΟ και τις ιδιοκτήτριες αυτού, τις ΗΠΑ» αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος.Πηγή: INTIME NEWS

Βολές κατά της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξαπολύει ο Μανώλης Γλέζος με άρθρο του, διαμηνύοντας στην ΠΓΔΜ να βγάλει από το μυαλό της τη λέξη «Μακεδονία».

Στο άρθρο του στην Καθημερινή, ο Μανώλης Γλέζος επισημαίνει:

«Για ακόμη μία φορά, το ελληνικό έθνος, ως κράτος, οδηγείται σε κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο εκβιασμών. Εκβιασμό από το ΝΑΤΟ και τις ιδιοκτήτριες αυτού, τις ΗΠΑ.

Οδηγείται σε αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του Μάθιου Νίμιτς.

Και είναι για αυτούς άλλο ένα τρόπαιο να υποχρεώνουν μια κυβέρνηση, που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, να ακολουθήσει, δεχόμενη αυτές τις αποφάσεις για να μπορέσει να γίνει διεύρυνση ενός αμαρτωλού στρατιωτικού συνασπισμού σαν αυτόν του ΝΑΤΟ.

Ομως, μια χώρα που έχει παραχωρήσει τα πάντα στους δανειστές της, ακόμα και την εθνική της ανεξαρτησία, δεν έχει και πολλά περιθώρια να αντιδράσει.

Το μόνο από τα όπλα που της έχουν απομείνει είναι ένα αρραγές μέτωπο του λαού, που θα ορθώσει ενωμένος το ανάστημά του, μαζί με όλους τους φορείς που τον εκφράζουν, εκτός από τους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Οι χειρισμοί από την αρχή ήσαν ατυχείς. Αντί της άμεσης σύγκλησης ενός, διευρυμένου και από προσωπικότητες, συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ακολουθήθηκε μια μυστική διπλωματία με διαρροές.

Αντί μιας ευρύτερης συναίνεσης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση προσπάθησαν να καρπωθούν κομματικά οφέλη, όρισαν το δικό τους συμφέρον πάνω από τη Μακεδονία, πάνω από αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν, και επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία, εθνικό συμφέρον.

Αντί για ενότητα, διχασμός, αντί για "παλλαϊκή εθνική έξαρση", παραληρήματα μίσους.

Εζησα αρκετές φορές, μαζί με αυτόν τον λαό, αυτό που αποκαλούν "παλλαϊκό ξεσηκωμό". Το έπος του 1940, τη γερμανική εισβολή, τη μάχη της Κρήτης, τα μεγάλα γεγονότα της Κατοχής, την Απελευθέρωση, τη δεκαετία του 1960, μετά την πτώση της χούντας, αλλά και τη συνέχεια, τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν σε νίκες αλλά και σε πικρές ήττες.

Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει σήμερα και υπάρχει εξήγηση. Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τους κομματικούς σχηματισμούς να νοιάζονται, δυστυχώς, για το κομματικό και προσωπικό συμφέρον.

Είναι αντιληπτό σε μεγάλη μερίδα πολιτών ότι το πάθος για την εξουσία είναι πάνω από ό,τι συμφέρει τη χώρα και τον λαό της.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση συγκρούονται, αδιαφορώντας για τη Μακεδονία. Δεν καταλαβαίνουν ότι υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξοφλήσουν.

Δυστυχώς, οι κατακερματισμένες αριστερές δυνάμεις αδυνατούν προς το παρόν να παρέμβουν, να δείξουν τον υπεύθυνο αυτής της νέας κρίσης για το όνομα των γειτόνων, αναζητούν να υψώσουν λόγο που να ενώνει τον λαό.

Η συμμετοχή του κόσμου στα δύο συλλαλητήρια ήταν μεγάλη, αλλά δεν αρκεί. Οι δυνάμεις που τον κάλεσαν έκρυψαν τον πραγματικό υπεύθυνο και προσπάθησαν να κατευθύνουν τη δίκαιη οργή του σε κατευθύνσεις που συνέφεραν αυτούς και όχι σε αυτό που θα βοηθήσει σε μια λύση αποδεκτή από τους πολίτες αυτής της χώρας.

Πώς να τους εμπιστευθεί ξανά ο λαός, που έχει αλάθητο αισθητήριο. Προκύπτει άμεση ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι στόχοι ενός κινήματος που θα το αγκαλιάσει όλος ο λαός και που θα καταγγείλει τις δυνάμεις που σέρνουν την κυβέρνηση σε μια επώδυνη λύση.

Δεν πρέπει να είμαστε αυτοί που απλώς θα κάνουμε πλάτες στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ παραχωρώντας ό,τι αυτό μας ζητήσει.

Αν δεν το πετύχουμε, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και εις βάρος της χώρας μας.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους γείτονες: ο κάθε λαός προσδιορίζεται από 1) τη γλώσσα του, 2) τα ήθη και τις κοινές παραδόσεις του, 3) τον τρόπο που θρησκεύεται, 4) τη θέλησή του να αποκτήσει εθνική ανεξαρτησία, 5) τη βούληση όλου του λαού και όχι ελαχίστων.

Ενας λαός μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται, χάνει όμως την επαφή με τη δική του ιστορία όταν ετεροπροσδιορίζεται. Βγάλτε λοιπόν από τον νου σας τη λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή και βάλτε αυτό που σας προσδιορίζει η ιστορία σας, η γλώσσα σας, τα ήθη και οι παραδόσεις σας, η θέληση για μια ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές σας, αυτό που εκφράζει το σύνολο του λαού σας και όχι μέρος αυτού».

17
Αντίοχος
14/02/2018 20:25
Μανωλάκη θέλω να σε ρωτήσω, αν ακόμη παραμένεις αριστερός κουμουνιστής! Επίσης σε ρωτάω, γιατί επί πολλά χρόνια έκρυβες ότι το κατέβασμα της σημαίας, δεν το έκανες μόνος σου, αλλά και με έναν άλλον που ζούσε στις ΗΠΑ, και τον θεωρούσες πεθαμένο. Αυτό θα πεί ......ηθική αριστερού πολίτη ! ;Oσον γι αυτά που τώρα λέγεις, καλά τα λέγεις, αλλά η αριστερή σου ταυτότητα τα ακυρώνει, όπως ακυρώνει και το καμέρι σου τον Τσίπρα.-
Andrew
14/02/2018 17:59
Ποιός Έλληνας να το περίμενε!!! Οι πιο σκοτεινές δυνάμεις που επιβουλεύονται χρόνια τώρα την διάλυση της Χώρας μας, να βρουν σε ένα κομμάτι της λεγόμενης Αριστεράς, συνοθύλλευμα σκόρπιων δυνάμεων που ξεφύτρωσαν από ένα αποκομμένο τμήμα του ΚΚΕ (μετά την άνοιξη των γαρυφάλων),συντροφευμένο και από ένα ακροδεξιόστροφο κόμμα , να βρουν τον ιδανικό συνεργάτη που πιστά να τους κάνει τα σκοτεινά σχέδιά τους!!!....Κρίμα! Ο Ελληνικός Λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη προδοσία!
"XY" Βερολίνο
13/02/2018 07:59
Το "παιδομάζωμα" σου λέει τίποτα........ Γιά "αυτούς" και μόνο ίσως μπορούνε να καυχηθούν οι Σλάβοι (βούλγαροι και σκοπιανοί) πως είναι....... "Μακεδόνες". Έτσι αλλά αντίστροφα καυχώνται και οι γενίτσαροι ότι είναι...... "Τούρκοι".
Τυχαρπαστος Ελλην
13/02/2018 07:31
Γιαυτο ειναι ακόμη εκτός Σύριζα ένας ακόμη αληθινός Ελληνας
giorgos
13/02/2018 01:43
«Για ακόμη μία φορά, το ελληνικό έθνος, ως κράτος, οδηγείται σε κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις, μέσα σε ένα πλαίσιο εκβιασμών. Εκβιασμό από το ΝΑΤΟ και τις ιδιοκτήτριες αυτού, τις ΗΠΑ. Δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι σας λενε ψεματα οι εβραιοκομμουνιστες;; Δεν γνωριζετε οτι αυτους τους ιδιους πιυ μιλουν εναντιων τους χρησιμοποιουν για να υποταξουν την χωρα μας;; Μικης, ο διος ειπε οτι οι Αμερικανοι τον εβαλαν για να φερει τον καραμανλη στην χωρα μας, οοποιος μας διελυσε,και προφανως τον ιδιον εβαλανγια να κανει το πολύ τεχνολογικό ιο, για να πουληθει στην συνεχεια η Κυπρος, και τους προδοτες τους κανουμε ηρωες.. Μην σας δουλευουν, και δεν χρειαζεται να εισαι διορατικος για να δεις τα παιχνιδια τους, αρκει να τα σκεφτεις με λογικη.. Σκεφτομαι πολλες φορες γιατι δεν ειστε σε θεση να δειτε την αληθεια.. Κατι σας εχουν κανει, διαφορετικα δεν εξηγειται.. Μην τον πιστευετε τον εβραιοκομμουνιστη, που τον κανανε ηρωα οι κομμουνιστες για ένα ιξουν οτι ενδιαφετθηκαν για την ελλαδα. Ποια Ελλαδα βρε, αυτοι το μονο που ενδιαφερθηκαν ηταν ο Τιτο να βγαλει το ονομα Μακεδονια, και τοτε ολα αυτα τα κουτσαφακια ηταν μαζι του, ενω τωρα τους εχουν βαλει οι Αμερικανοι να φωναζουν για το ονομα γιατι θελουν να υπαρξει αναταραχη στην χωρα μας, καθως εχουν τους Τουρκους ετοιμους να κουμανταρον οχι μονο τα βαλκανια, αλλα και την Ευρωπη.. Ξυπνατε Μην ακολουθειται τον θεο των νεκρων Και ο Χριστος θα σας φωτισει.. Αλλα που εσεις να ξυπνησετε απκ την στιγμη που ειστε εν βαθια υπνωση...
Αντίοχος
14/02/2018 20:32
Kάνεις λάθος για τους Τούρκους, όταν λέγεις ότι οι Αμερικάνοι τους θέλουν σαν κουμανταδόρους στα Βαλκάνια. Όλους μας θέλουν μικρούς, αδύνατους και υπάκουους. Γι αυτό σε λίγα χρόνια θα δεις να κομματιάζουν την Τουρκία σε 4-5 κομμάτια κράτη.
giorgos
15/02/2018 01:51
Αυτο μας εχουν βαλει να πιστευουμε, ενω ισως η αληθεια να ειναι αλλη.. Μην ξεχναμε οτι οι φιλοι μας Ρωσοι, ο Βαρθολομαιος, και ο Παπας που εδωσε βραειο ειρηνης στον Ερντογαν, μολις εισεβαλε στην Μαρβιν σφαζοντας παιδια και αμαχους, εχουν μια περιεργη συμπεριφορα υποταγης στον σουλτανο.. Θα δομε τα παιχνδια τους συντομα, καθως θα ριξουν τις μασκες τους..
Βασιλης
12/02/2018 09:31
Τελικα δικαιο ειχαν οι ΗΠΑ και Μερκελ οταν επελεγαν προεκλογικα και ιδιως μετεκλογικα να στηριψουν την Κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Δεν μπορωω να φανταστω αλλη κυβερνησ που θα εκανε τοσο βρωμικη δουλεια και μαλλιστα με "αριστερο" προσωπειο. Σημερα την τιμη της αριστερας οπως τα εφεραν τα πραγματα την σωζει το ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβαται την κριτικη απο ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ κλπ. φοβαται μονο την κριτικη που ερχεται απο αριστερα, γιατι μονο αυτη ειναι ικανη να του βγαλει τον φερετζε
Αντίοχος
14/02/2018 20:36
Φαίνεται ότι ακόμη δεν γνωρίζεις "τι σημαίνει αριστερά", την στιγμή που η δράση της σ όλην την Υφήλιο είναι γνωστή σε όλους. Ειδικά η χώρα μας την έχει πληρώσει με ποταμούς αίματος. Ήθελα να ήξερα που στο διάολο μαθαίνεις την ιστορία. Ακου << το ΚΚΕ σώζει την τιμή της αριστεράς >>! ! ! Η τιμή της αριστεράς είναι σαν την ....."τιμή των Πρίτζη"
giorgos
13/02/2018 01:32
Λιγο μυαλο χρειαζεται, αλλα θα το βρειτε οταν οι Τουρκοι εχουν πατησει ποδι στην χωρα μας..
Η Vardaska στην ΕΕ
12/02/2018 09:28
Αν γινόταν δημοσκόπηση στη Vardaska και ρωτούσαν τους πολίτες «Συμφωνείτε στην ονομασία Vardaska προκειμένου να μπείτε στην ΕΕ;». Το 80% θα συμφωνούσε. Αν γινόταν δημοσκόπηση στη Vardaska και ρωτούσαν τους πολίτες «Συμφωνείτε στην ονομασία Βόρεια ή Άνω ή Νέα Μακεδονία προκειμένου να μπείτε στην ΕΕ;». Το 80% θα συμφωνούσε. Αν γινόταν δημοσκόπηση στη Vardaska και ρωτούσαν τους πολίτες «Συμφωνείτε στην ονομασία Βόρεια ή Άνω ή Νέα Κωλοπετινίτσα προκειμένου να μπείτε στην ΕΕ;». Το 80% θα συμφωνούσε. Δεν τους καίγεται καρφί η ονομασία και όλες οι αλυτρωτικές βλακείες που προωθούν-προβάλλουν οι πολιτικοί της Vardaska, κατόπιν εντολών των ΗΠΑ. Θέλουν να μπουν στην ΕΕ και τίποτα άλλο. Εμείς με το ζόρι να τους ονομάσουμε «Μακεδονία» και ότι αυτό συνεπάγεται.
ΑΕΓ
12/02/2018 07:15
Οι Θεοδωράκης κ Γλέζος δίνουν λόγο μόνον στην συνείδησή των κ αυτό τους καθιστά αξιόπιστους κ έντιμους . Κάποιοι προσπαθούν να υπονοήσουν ότι η ηλικία κ.λ.π . Μακάρι οι νέοι να διαθέτουν το υγιές μυαλό κ την Ψυχή των δύο αυτών Πατριωτών Ελλήνων . Είμαι πολύ "μικρός" μπροστά τους για να τους δώσω τα εύσημα . Απλώς Υποκλίνομαι .....
Παπ
12/02/2018 03:54
Γεια σου Γλέζο είσαι παλικαρι
Αντίοχος
14/02/2018 20:38
Νεόκοπο καπλικάρι !
Νομίζω;;;
12/02/2018 02:49
Πονηρός ο Γλέζος! Άφησε μόνο του το Θεοδωράκη να βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά κι έσκασε τώρα μύτη, κατόπιν εορτής, αφού πρώτα βεβαιώθηκε ότι εκείνος όχι μόνο "επέζησε" από το δηλητήριο που εξαπέλυσαν οι "προοδευτικιές" οχιές αλλά και επαινέθηκε δια την απόφασίν του.
Αξώτης
13/02/2018 11:50
Κάνεις λάθος ο Μανώλης ετοποθετήθη σαφεστερα στο εθνικο αυτο ζητημα, κανοντας λογο για ενιαιο μετωπο των δημοκρατων και εξαιρωντας τους ναζι ασφαλως, πραγμα που δυστυχως ο Μικης δεν εκανε, ξεπλενωντας τους εθνοκαπηλους αυτους ως "εριστικους πατριωτες"
Αντίοχος
14/02/2018 20:41
Αφού εξαιρεί ένα πολιτικό κόμμα που το ψήφισαν 550.000 Έλληνες, του ανήκει άξια ο χαρακτηρισμς του Θεοδωράκη, για αριστερόστροφο φασίστα !